Belföld

Egymás után lépnek vissza az ellenzéki jelöltek egymás javára

Sajtótájékoztatót tartottak az MSZP-Párbeszéd, a DK és az Együtt vezetői, és több visszalépést is bejelentettek.

Juhász Péter, az Együtt elnöke elmondta, hogy az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó visszalép az Együtt jelöltjének, Szabó Szabolcsnak a javára Csepelen. Az együttes Vajda Zoltán javára is visszaléptek (a DK-s Nemes Gábor), így ő lesz Szatmáry Kristóf kihívója a XVI. kerületben. Elképzelhető, hogy az Együtt jelöltje, Bod Tamás áll majd szemben Békés megyében a fideszes Simonka Györggyel.

Cserébe visszalép az Együtt jelöltje az alábbi MSZP-Párbeszéd politikusok javára: Hiller Istvánnak a XX. kerületben, Szabó Tímeának a III. kerületben, Molnár Gyulának a XXII. kerületben, Csabai Lászlónénak Nyíregyházán, Gurmai Zitának Debrecenben, Stefanik Zsoltnak Szigetszenmiklóson. Visszalép az Együtt jelöltje a következő DK-s politikusok javára is: Niedermüller Péternek a II. kerületben, Bauer Tamásnak a XII. kerületben, Gy. Németh Erzsébetnek a XI. kerületben, Glázer Tímeának Győrben, Rónai Sándornak Dunakeszin.

V. Naszályi Márta, az MSZP-Párbeszéd belvárosi jelöltje is visszalépett, így már csak egy baloldali jelölt maradt talpon a csatateres körzetünkben, az LMP-s Csárdi Antal személyében.

Juhász Péter az Együtt elnöke elmondta,

Mi mindent megtettünk, az ország háromnegyedében nincs jelöltünk.

Szerinte az LMP és a Momentum, vagyis azok a pártok melyek nem vettek részt a tárgyalásokon, felelőtlenek és azt javasolja nekik, hogy

ha már tárgyalások útján nem léptek vissza, akkor lépjenek vissza egyoldalúan

az esélyes jelöltek javára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik