Belföld

Orbán: Úgy nézünk ki, mint egy saját lábon álló, tisztességes, becsületes ország

Bayer Zsolt műsorában vendégeskedett Orbán Viktor pénteken, de az Echo Tv csak húsvétvasárnap adta le a beszélgetést.

Szerbusz, miniszterelnök úr!

– kezdte a Fidesz-alapító publicista.

Orbán ezek után azzal kapcsolatban, hogy a párt immáron 30 éves azt mondta, a Fidesz két vezércsillaga a szabadság és a nemzeti függetlenség.

Szerinte az idei kampányuk is hordozott valamit a humorból és az öniróniából, de az sajnos nem derült ki, hogy ezek hol ütötték fel a fejüket.

Bayer nem győzte hangsúlyozni, hogy most TÉNYLEG sorsdöntő választás előtt állunk, ezek után pedig megadta a lehetőséget a miniszterelnöknek, hogy elmondhassa, „kikkel, mikkel is állunk szemben”.

Magyarországon utoljára 1990-ben volt sordöntő választás, utána olyan választások következtek, aminek eredményeképpen, ha ügyefogyottabb kormányok is nyertek, a következő kormánynak mindig lehetősége volt az elődei hibáit kijavítani

– válaszolta Orbán, majd részletezte is. Szerinte a Bokros-csomagot kijavították, a Gyurcsányék után gatyába rázták az országot.

Majd hozzátette:

Úgy nézünk ki, mint egy saját lábon álló, tisztességes, becsületes ország.

Orbán úgy látja, „most olyan kérdés áll a középpontban, amit ha elhibázunk, nem tudunk kijavítani. Ha csak egy lépést is teszünk a bevándorlás kérdésében a nyugat-európaiak felé, akkor bevándorlóországgá alakítjuk hazánkat és onnan nem kehet visszajönni.”

Vagyis egyet ért abban Bayer Zsolttal, hogy a jövőnk valóban eldől ezen a választáson.

Ezek után rátértek az ellenzékre, de Orbán még előtte elmondta, hogy Nyugat-Európában cenzúra van, mert a „migránsokról szóló híreket kihagyják, meghamisítják”.

Ennek a „nyugat-európai akciónak” pedig szerinte a hazai ellenzék is része.

Soros György nem kitaláció, ha jól hallottam te magad is írtál róla, hogy leplezte a hálózat saját magát

– mondta a miniszterelnök Bayernak, aki szerényen hallgatta a dicsérő szavakat.

Még három gyanús cég került elő Bayer Zsolt cikksorozatával kapcsolatban
Nem csak a Migration Aidet keresték meg, és nem csak az a cég, amelyik a szervezet szerint titkosszolgálati hátterű.

Később Orbán már azt is állította, hogy ismer olyan baloldali pártokat, amelyek kimondottan abból a célból támogatják a bevándorlást, mert azzal számolnak: a beözönlő emberek később állampolgárságot szerezve úgysem szavaznak majd a kereszténydemokrata pártokra.

Szerinte létezik egy Vona-Gyurcsány paktum, és „a Jobbik is már bekerült abba az akolba, amit ma Soros György tart ebbe és finanszíroz”.

A miniszterelnök úgy látja, hogy az ellenzék kampányában azonkívül, hogy utálják őt vagy a keresztény pilléreken nyugvó Magyarországot, csak arról esik szó, hogy egymással hogyan és mikor fognak össze.

Bayer Zsolt a végén még megkérdezi a miniszterelnököt, hogy

mit tudunk tenni, miben tudunk segíteni?

Orbán válaszának a lényege, hogy: nekik Magyarország az első, a másik oldalnak valami más, és e közül kell választanunk.

Majd hozzátette:

A sorosisták mind szavaznak, legyünk ott mi is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik