Kövér szorongva készül a választásra

Megnéztük „a Fidesz legfontosabb emberének" utolsó kampányfórumát Miskolcon. Kövér kemény dolgokat mondott, mint mindig. Gyurcsány neobolsevik, Vona szerencsétlen, Miskolc viszont Paradicsom lenne a migránsoknak. A házelnök szerint szoros lesz a választás, de nem szabad hibázni, mert Soros György ügynökei csak az alkalomra várnak, hoyg elveszejtsék Magyarországot.

Kövér László a Fidesz legfontosabb személye. A Fidesz-frakcióban mindig várjuk, hogy megszólaljon, és megmutassa a helyes irányt

– mutatta be Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, a Fidesz miskolci jelöltje az Országgyűlés elnökét annak a körülbelül négyszáz, jórészt idős érdeklődőnek, aki kíváncsi volt a városi 1-es választókerület utolsó kormánypárti fórumára. Többen meglepődtek azon, hogy Kövért mondta Csöbör a legfontosabb fideszesnek, de a következő másfél órában már csak aggodalmas arckifejezéseket (Mi lesz, ha nyer az ellenzék a választáson?) és bősz helyeslést (Milyen jó lesz, ha megint a Fidesz nyer!) produkált a közönség.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Keményen kell harcolni, vagy vége lesz a világnak

„Tizenkét napig kell még teljes erőből harcolnunk. Soha nem harcoltunk még így egy kampányidőszakban sem” – állította Csöbör Katalin, amit később Kövér László is megerősített.  A kampányzárónak titulált eseményen azt sulykolták, hogy innentől nem a politikusoknak, hanem a hétköznapi fideszeseknek kell meggyőzniük a bizonytalanokat, hogy szavazzanak a kormánypártra.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Először Csöbör Katalin prezentált rövid, apokaliptikus beszédet arról, hogy a választáson nem négy évről, hanem az ország megmaradásáról szavazunk, és hozzáfűzte,

hogyha az ellenzék győz, az rosszabb lesz, mint a Tanácsköztársaság és Trianon.

Majd tágította a perspektívát, szerinte a Föld már megtelt, ivóvíz sem jut mindenkinek, és Európa is megtelt „a harmadik világból érkezőkkel.” Szerinte a történelemből tudjuk, hogy nem a liberálisoknak van igazuk, akik humanitásról, szolidaritásról beszélnek, hanem azoknak, akik kongatják a vészharangot, mert „azok az országok, amelyek nem tudták megvédeni a határaikat, eltűnnek a történelem süllyesztőjében.”

Csöbör szerint

idegenek milliói igyekeznek elfoglalni az országot, csellel, fortéllyal, ahogy a törökök tették.

Fiatalnak, szerencsétlennek, menekültnek mutatják magukat azok, akik igazából nagykorúak, jómódúak, és el akarják foglalni az országot szerinte.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

„Jönnek és jönnek és jönnek, minden nap, mindenféle útvonalon, éjjel és nappal” – mondta drámai hangon a képviselő. Mindeközben az ellenzék és a „fizetett belső ellenség” kitalál mindenféle „őrültséget” – korrupcióról, hataloméhségről, spicliskedésről, svájci bankszámlákról beszélnek – csak azért, hogy „erről a sorskérdéssel ne kelljen beszélniük.” Ráadásul ugyanők szét akarják verni a Fideszt is, pedig az Orbán Viktor vezette párt az egyetlen Csöbör szerint, amely képes valamit tenni Európáért, Magyarországért.

Kövér: Gyurcsány neobolsevik, Vona szerencsétlen

Kövér László is azzal kezdte, hogy bár neki ez az utolsó ilyen fóruma, most kezdődik az igazi munka a kampányban, de az már a szavazóiké: ajtóról ajtóra, telefonszámról telefonszámra kell menniük, hogy meggyőzzék az embereket, mert „a politikusoknak nem, de a szomszédaiknak hisznek az emberek.”

Nem véletlen, hogy sem a Jobbiknál, sem az MSZP-nél nem kellett regisztrálni egy kampányrendezvényre, a Fidesznél viszont nevet, címet, telefonszámot és email-címet is felírattak a résztvevőkkel.

Kövér azt mondta, sok újdonságot nem tud már mondani, és ezzel igazat szólt. Három részre osztotta a mondanivalóját: először szidta az ellenzéket, aztán beszélt az Orbán-kormányok sikereiről, végül a migrációval fenyegetett.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Bevallom, szorongva készülök a választásra, ilyen bizonytalan kilátások között még nem nagyon voltunk

– mondta Kövér, ami azért kezelhető újdonságként. Azt mondta, nagy küzdelem lesz, amit muszáj megnyerniük, hogy ne legyen káosz, és ne legyen Magyarország bevándorlóország.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

„Ilyen gyenge szellemi és erkölcsi kvalitású ellenzéke nem volt még Magyarországnak” – kezdte Kövér az első blokkot, majd sorban kiosztott mindenkit abban a sajátos stílusában, amin csak rossz humorú emberek nem tudnak jól mulatni.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Gondoljanak bele, hogy van egy leégett krumplis tészta, egy savanyú gulyásleves, egy somlói galuska és egy kicsit száraz mákos tészta. Ha ezeket összeöntjük, akkor sem lesz ehetőbb egyik sem

– tartott gasztronómiai gyorstalpalót Kövér, azt érzékeltetve, hogy mire számíthatnánk, ha a fenti pártok koalíciója kormányozna.

A migránsoknak Miskolc a Paradicsom

A gazdasági sikerekről szóló részt nem taglaljuk hosszan: Kövér elmondta, hogy az unortodox gazdaságpolitika és a gazdasági szabadságharc a rendszerváltozás utáni Magyarország aranykorát hozta. Majdnem teljes foglalkoztatottság, alacsony államadósság, növekvő reáljövedelmek, bőkezű családtámogatás, rezsicsökkentés – ezeket rakta le a Fidesz az asztalra, ezektől fosztják meg magukat a magyarok, ha „önsorsrontóan” nem a Fideszre szavaznak.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

A harmadik részben végre kinyílt a migránscsap: szocik, komcsik, liberálisok, Soros György, idegen zsoldban állók szervezkednek Magyarország ellen. Mindig a magyar emberek ellen vannak, annak drukkolnak, hogy megbüntessék a magyar kormányt, és bevándorlóországgá akarják tenni Magyarországot, Miskolcot is elárasztanák migránsokkal. „Ha bejönnek tömegesen, ezeket innen senki ki sem rakja” – mondta Kövér, egy kalap alá véve menekülteket és gazdasági bevándorlókat. Szerinte Nyugaton már létrejöttek a párhuzamos társadalmak, és csak a Jóisten a megmondhatója, hogy képes-e még a hanyatló Nyugat nem hanyatlani.

„Van egy konkrét terv, ami nem Soros korábbi tanulmányaira hivatkozik. Nem innen-onnan van összeollózva” – utalt Kövér a bolgárok rejtélyes javaslatára. De itt álljunk meg egy percre, hogy

Kövér lényegében azt mondta, hogy amit Soros-tervnek hívtak, és tízmilliárdokból propagáltak, azt korábbi tanulmányokból ollózgatták össze.

Ezen nem akadt fent senki, figyelték tovább, ahogy Kövér elmondja, hogy vezetik majd be az Európai Unióban a kvótarendszert.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Nagyon egyszerű, majd a miskolci önkormányzatnál tudják a migránsok felvenni a segélyt, itt kapnak szociális bérlakást

– magyarázta Kövért, amire a mellettem ülő nénikből kiszakadt egy leheletnyi „Jézusom!” Azt is elmondta Kövér, hogy az ellenzék is cseles: azt mondják nem bontják le a kerítést, és szerinte nem is fogják, csak kinyitják.

Kövér a következőt is mondta egyszerre sértve meg kicsit a miskolciakat, és mégis csak legitimálva, hogy valaki elmenekül a hazájából:

Ahonnan ők jönnek, ahhoz képest Miskolc a Paradicsom.

Majd hozzátette, hogy szerinte a migránsok „jól bírnák Miskolcot, az a kérdés mi kibírnánk-e?” Szerinte ez kizárt dolog, kár kísérletezni.

„Tudjuk, hogy a migráció az egyik eszköz arra, hogy a társadalmakat alulról felemésszék” – magyarázta Kövér, hogy a tőkések mit eszeltek ki arra, hogy lebontsák a nemzetállamokat. Ugyanis a migráció miatt „gyökértelen lesz, aki őshonos, és az is akit importáltak”, erről szól „Soros világuralmi terve”, ezért vezényli a népességcserét.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Ami Kövér szerint Nyugat-Európában már jól halad: „a londoniaknak már csak a 45 százaléka brit, a többi bevándorló.” „Hát igen, sok ott a magyar is” – mormogtam magamban, de Kövér gyorsan felrázott, és felvilágosított engem is a közönséggel együtt, hogy nem erre gondolt, hanem arra, hogy

a keresztény templomokat elhagyják, a mecsetek meg épülnek, és számítások szerint két év múlva már ugyanannyi keresztény és muzulmán templomba járó lesz Londonban.

„Ebből ki is olvasható Nagy-Britannia jövője” – fejezte be Kövér komoran a gondolatmenetet.

Bécsről ismét megtudhattuk, hogy már több muzulmán elsőst íratnak ott iskolákba, mint keresztényt. Németországról pedig, hogy a sokadik generációs törökök negyede a saríát fontosabbnak tartja, mint a német törvényeket. És az erőszakos hittérítést is sokan elfogadják elméletben, ami Kövér szerint azt jelenti, hogy már most tízezrek képesek lennének erőszakosan küzdeni az iszlám terjesztéséért.

Lázár no-go zónájában él a bécsi magyarok nagy része
Lázár János után elmentünk a retteget bécsi városrészbe, Favoritenbe, ahol találkoztunk a Lázár-videó egyik szereplőjével is.

Nos, ezektől kell megóvnunk a gyerekeinket, unokáinkat, ezért kell a Fideszre szavazni, összegzett Kövér László. „Ha elrontjuk, ez lesz az utolsó szabad választás, a többinek már nem lesz jelentősége” – fejezte be a házelnök.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Ezután a közönség kérdezhetett, és egy bátor Fidesz-szavazó rögtön mikrofont is ragadott, és megkérdezte Kövértől, hogy

nem akarnak-e változtatni az utolsó napokban az egyoldalúra sikerült, csak Sorossal foglalkozó kampányon. Ugyanis szerinte vidéken azt sem tudták ki az a Soros György, és nem is igazán érdekli ez az embereket.

„Ha nem foglalkoztatja őket, baj lesz. Ezért kell róla beszélni” – válaszolta Kövér. Sakk, matt.