Belföld

Földhöz vágta, végigrugdosta az utcán kutyáját

4 hónap, végrehajtásában egy év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték az állatkínzót.

A negyvenkét éves férfi egy heves megyei községben kíméletlenül megvert, megkínzott egy kiskutyát, mert az játékosan elszaladt tőle az utcán. 2017. június 18-án, ittasan sétáltatta az egy éves, keverék fajú kan kutyát.

A póráz kiakadt az állat nyakörvéből, így szabadon futkározott, kíváncsian szaglászta környezetét, miközben gazdája egyre dühösebben hívta magához.

A férfi, amikor utolérte a kutyát, akkorát rúgott belé, hogy a kis állat jó egy métert repült. Ezt követően megragadta a nyakörvét, és a földhöz vágta úgy, hogy a kutya a hátára esve mozdulatlan maradt.

A vádlott ezután végigrugdosta az úton a fájdalomtól összegörnyedt állatot, egészen a házuk kapujáig, ahol a kerítésen át berúgta az udvarra, majd ott egy lánccal többször végigvágott rajta.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség állatkínzás vétségével vádolta a büntetlen előéletű férfit, akit tettéért négy hónapi, végrehajtásában egy év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek. A kutyát egy állatmentő alapítvány közreműködésével örökbe fogadták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik