Belföld

Földhöz vágta, végigrugdosta az utcán kutyáját

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 03. 29. 10:59

4 hónap, végrehajtásában egy év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték az állatkínzót.

A negyvenkét éves férfi egy heves megyei községben kíméletlenül megvert, megkínzott egy kiskutyát, mert az játékosan elszaladt tőle az utcán. 2017. június 18-án, ittasan sétáltatta az egy éves, keverék fajú kan kutyát.

A póráz kiakadt az állat nyakörvéből, így szabadon futkározott, kíváncsian szaglászta környezetét, miközben gazdája egyre dühösebben hívta magához.

A férfi, amikor utolérte a kutyát, akkorát rúgott belé, hogy a kis állat jó egy métert repült. Ezt követően megragadta a nyakörvét, és a földhöz vágta úgy, hogy a kutya a hátára esve mozdulatlan maradt.

A vádlott ezután végigrugdosta az úton a fájdalomtól összegörnyedt állatot, egészen a házuk kapujáig, ahol a kerítésen át berúgta az udvarra, majd ott egy lánccal többször végigvágott rajta.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség állatkínzás vétségével vádolta a büntetlen előéletű férfit, akit tettéért négy hónapi, végrehajtásában egy év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek. A kutyát egy állatmentő alapítvány közreműködésével örökbe fogadták.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2015. október 19.
Áder János köztársasági elnök (j) október 17-i hatállyal a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterré nevezi ki Rogán Antalt a Sándor-palota Tükörtermében 2015. október 19-én. Középen Orbán Viktor miniszterelnök, Haszonicsné Ádám Mária, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) főigazgatója, Altorjai Anita, a KEH Sajtóigazgatóságának igazgatója, Gróh Gáspár, a KEH Társadalmi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője és Szadai Károly, a KEH főtanácsosa (j-b).
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.