Belföld
Debrecen, 2016. október 2.
Egy választópolgár leadja szavazatát a debreceni Közép utcai óvodában kialakított 133. szavazókörben a kvótareferendum napján, 2016. október 2-án. A népszavazást a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítésével kapcsolatban írták ki.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Fogyatékosok ellen népszavaznak Tolnanémedin

24.hu
24.hu

2018. 03. 28. 16:27

Tolnanémedin lakásotthont kaptak volna fogyatékkal élők, de egy helyi szavazást kezdeményezett, nehogy rontsák a település életét.
Korábban a témában:

Fogyatékos embereknek épülő lakásotthonok telkeiről rendeznek népszavazást május 6-án Tolnanémedin. A község lakóinak a következő kérdésre kell válaszolniuk:

Akarja-e Ön, hogy Tolnanémedi község önkormányzatának képviselő-testülete visszavonja a 25/2017./III.22./ÖK számú határozatát, melyben intézményi férőhely kiváltásához ingatlant (5 db építési telket) biztosít?

Takács Erzsébet, a település jegyzője elmondta, a képviselő-testület 2017. március 22-i határozatában biztosított telkeket négy lakásotthon és egy foglalkoztató műhely számára. A lakásotthonokba a belecskai Mechwart András Otthon fogyatékkal élő lakói költöznének, összesen 48-an.

Vígh László, a község független polgármestere azt mondta, a népszavazás kezdeményezője szerint a lakásotthonok „rontani fogják a település életét”.

A népszavazás kiírását 218-an támogatták aláírásukkal. Az 1030 fős településen a legutóbbi időközi választáson 861 választásra jogosult vehetett részt, a népszavazás akkor lesz érvényes, ha a választók fele érvényesen szavaz. Eredményes, ha az érvényes szavazatok több mint fele ugyanúgy válaszolja meg a kérdést. (MTI)

(Kiemelt kép: MTI Fotó/Czeglédi Zsolt)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Győr, 2017. szeptember 8.
A győri Tesco hipermarket áruház 2017. szeptember 8-án. Az áruházlánc sajtóosztályának tájékoztatás szerint az áruházak többsége a dolgozók egy részének sztrájkja ellenére továbbra is nyitva tart.
MTI Fotó: Krizsán Csaba

Öngyilkos akciót hirdetett a Tesco?

Kommentek

WASHINGTON, DC - AUGUST 01: (AFP OUT) U.S. President Donald Trump listens during a meeting with inner city pastors in the Cabinet Room of the White House on August 1, 2018 in Washington, DC. (Photo by Oliver Contreras - Pool/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.