Belföld

Kilenc polgármesterjelölt indul az 1200 lakosú Tolnanémedin

Kilencen szállnak harcba a polgármesteri székért a Tolna megyei Tolnanémedin; Miklós Lajos jelenlegi polgármester, aki több mint húsz éve vezeti a nem egészen 1200 lakosú falut, nincs köztük.

Nyolcan függetlenként indulnak, egy jelölt a Fidesz-KDNP pártszövetség színeiben méretteti meg magát az október 3-ai önkormányzati választásokon.

Az MTI munkatársa által megkérdezett helybéliek elégedettek a jelenlegi polgármester tevékenységével, ám ő nincs a jelöltek között; azt valószínűsítik, hogy a több mint húsz év alatt belefáradt a munkába.

Tolnanémedi Tamásitól 18, Simontornyától 7 kilométerre fekszik, a lakosok száma nem éri el az 1200-at, a választási névjegyzékre 955 ember neve került fel.

Tolna megye települései közül – beleértve a városokat is – ebben a községben a legtöbb a polgármesterjelölt, de népszerű a polgármesteri szék Pusztahencsén és Iregszemcsén, ahol hét-hét, míg Dalmandon hat jelölt van.

Az Országos Választási Iroda adatai szerint Tolna megyében 306 polgármesterjelöltet vettek nyilvántartásba, tizenhat községben csupán egy jelölt van. A megye öt városában összesen tizenöt aspiráns adta le a szükséges számú ajánlószelvényt: Dombóváron négyen szállnak harcba, Bonyhádon, Pakson és Szekszárdon három-három, Tolnán pedig két jelölt van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik