Belföld

Karácsony: Orbán legnagyobb előnye és hátránya ugyanaz, végtelenül gátlástalan

Terjedelmes interjút adott az Indexnek Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje.

A politikus ebben többek közt arról beszél, április 9-én felül a bringájára, és beteker az új munkahelyére, a miniszterelnökségre, hiszen hisz a változásban.

Arra a kérdésre, hogy Gyurcsány Ferenc lehet miniszter a Karácsony-kormányban, határozott nemmel felelt, hozzátéve, hogy kell egy cezúrát húzni a 2010 előtti kormányzással kapcsolatban.

Mint fogalmazott, nem tapasztalta az MSZP-ben a Botka László által említett politikai maffiát, és hogy hátba akarnák támadni.

„Nem akarom megfelezni a nyugdíjamat a migránsokkal”
A szegénység az egyik fő témája a kampánynak Miskolcon. Van, aki a Fidesztől, van, aki a migránsoktól félti a az országot.

Elmondta azt is, bármiben fogadna, komoly tétben is, hogy a baloldalnak összességében több mandátuma lesz, mint a Jobbiknak. Nem látja, hogy a Jobbik mennyiben lenne a Fidesz alternatívája. Azt ugyanakkor elképzelhetőnek tartja, hogy a baloldal a Jobbikkal kerül többségbe, így baloldali-Jobbik kormány alakul.

Elárulta azt is, az utolsó pillanatban is lehetnek még ellenzéki visszalépések, de nem a Jobbik javára.

Az interjú utolsó kérdése úgy hangzott: mi az, amiben Orbán jobb miniszterelnök, és mi az, amiben ön lenne jobb?

Erre a következő válasz érkezett:

Orbán legnagyobb előnye és hátránya ugyanaz: végtelenül gátlástalan. Hatalomgyakorlásnál jó, ha van az emberben egyfajta képesség a határok feszegetésére, de ha ez gátlástalansággá fajul azzal, hogy öncélúvá válik, akkor ez pusztító lesz. Én nem ilyen vagyok, belőlem hiányzik ez a fennhéjázó kivagyiság, de tudom, keményebb kezű vezetőnek kell lennem, mint amilyen magamtól lennék. Az elmúlt néhány hétben sikerült ezt megtanulnom.

A teljes beszélgetést ide kattintva olvashatja el.

Kiemelt kép: 24.hu / Berecz Valter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik