Belföld

Névtelen e-maillel bizonygatja a kormány, hogy Sorosék lakást keresnek a bevándorlóknak

Hatalmas kampány-mestertervet villantott a Fidesz.

A magyar kormány azt állítja, hogy nyilvánosságra hozta azt az adatigénylési dokumentumot, ami „bizonyítja, hogy a Soros-hálózat már most keresi az ingatlanokat a bevándorlók betelepítéséhez”.

Valójában egy kinyomtatott és újra beszkennelt e-mailt töltöttek fel a kormány honlapjára, amiben egy ügyvéd, akinek a nevét kitakarták, azt kéri, hogy adják ki azoknak az ingatlanoknak a listáját, amit a magyar állam 2017. január 1. és 2018. február 28. között öröklés útján szerzett meg Budapest közigazgatási területén.

A Soros-hálózat embere az állami tulajdonba került lakások listáját akarja megkapni. A kormány nyilvánosságra hozza az…

Közzétette: Magyarország Kormánya – 2018. március 28.

Tuzson Bence, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár azt mondta, a kérelmet egy olyan ügyvéd adta be, aki „nagyon szorosan kötődik a Helsinki Bizottsághoz”. Azt is mondta, hogy a magyar kormány nem fogja kiadni ezt a listát, és áll minden bírósági eljárás elé.

A Fidesz vádaskodását a Magyar Helsinki Bizottság dadaista fordulatnak nevezte az eddig is számos szürreális elemben bővelkedő kormánykampányban, és közölte: sem a szervezet, sem egyetlen munkatársa nem igényelt adatokat üresen álló, állami tulajdonú lakásokról.

Az egész história pedig a kormánynak a joghoz és a valósághoz fűződő perverz viszonyáról árulkodik leginkább. Meg arról a sajátos szerepfelfogásról, hogy a kormányerő mit is ért a kormányzás tartalmán

– közölték.

A Fidesz egyébként is szeret hazudni a Magyar Helsinki Bizottságról, amit számos jogerős ítélet támaszt alá, a szervezet erről itt írt részletesen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik