Belföld

A választás előtt venné blokád alá Ferihegyet egy taxisegyesület

Egy taxisegyesület a választás előtt akarja blokád alá venni a Liszt Ferenc repülőteret, írja a Magyar Nemzet. A lap birtokába került elektronikus körlevél szerint az Európai Taxisegyesület április 6-tól zárná le a ferihegyi reptérhez vezető utat vasárnap reggelig.

Frissítés

Cikkünk megjelenése után Wéber Roland, az egyesület alelnöke arról tájékoztatott minket, hogy sem a Magyar Nemzet által említett honlapnak, sem a felhívásnak nincs köze az Európai Taxisegyesülethez. Az ügyben ezért feljelentést tettek a rendőrségnél.

Wéber Roland hozzátette, hogy egyesületük nem politikai szervezet, nem akarnak beleavatkozni a magyar választásokba, korábban már minden politikai párttal megfelelő viszonyt alakítottak ki.

Leszögezte, hogy a kedd reggel megjelent cikk nem a valóságot tükrözi, a rendőrség az említett email és a honlap ügyében nyomoz.

A szervezet honlapja szerint nem hajlandóak elfogadni a Budapest Airport kommunikációs igazgatójának azon nyilatkozatát, miszerint elégedettek a mostani szolgáltatóval, és sem felmondani, sem módosítani nem kívánják a szerződést.

A taxisegyesület forgalomlassításra és blokádra készül, ha nem teszik lehetővé, hogy a repülőtérre rendelt taxisok öt percnél tovább várakozhassanak a 2-es terminál előtt.

A tervezett demonstráció során a taxisok lépésben gurulnának végig a ferihegyi gyorsforgalmin, majd a reptér 2-es termináljához vezető út sorompója előtt sorakoznának fel.

Az email szerint

2018. április 8. nagy változást jelent mindannyiunk életében. Egyrészt lehetőségünk nyílik leváltani a velejéig korrupt, dilettáns kormányt, másrészt visszaszerezhetjük a repteret. Ahogy azt korábban bejelentettük, április 6–8-án készülhet Budapest és a repülőtér a demonstrációra és teljes blokádra. Mivel az utóbbi időben – leginkább a demonstrációnak, valamint a fuvardíjemelés elutasításának köszönhetően – egyre több érdeklődőt, támogatót tudhatunk tagjaink között, ilyen nagy tömeggel magunk mögött a nagy nyilvánosságnak is meg akarjuk mutatni, hogy kik vagyunk és mit akarunk! A repteret akarjuk, és a kormány leváltását!

Az egyesület tagjait a Budapest Taxi sofőrjeinek egy része alkotja. Az Országos Taxis Szövetség tagjai nem vesznek majd részt az akcióban, ők teljes egészében elhatárolódnak a blokádtól.

Nem vállalunk semmilyen sorsközösséget azokkal, akik egy remélt és saját gazdasági cél vagy egyéb üzleti érdek miatt a taxisok többségére hivatkozva veszélyeztetik és próbálják befolyásolni a közelgő választások politikai kimenetelét, illetve azokat az eredményeket vitatják, amelyeket a főváros és a taxis szakmai szervezetek többsége az elmúlt években sikeresen, főként az utasok érdekeit szem előtt tartva megvalósított

– közölte Metál Zoltán elnök.

A lap szerette volna megszólaltatni a demonstrációt szervező taxisegyesületet is, de a szervezet honlapján semmilyen elérhetőség nem található, csak egy veresegyházi postacím.

Kiemelt képünk illusztráció, fotó: MTI Fotó/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik