Belföld

Emberölési kísérlet Kőbányán

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség.

A 34 éves vietnami férfi tavaly februárban konyhakéssel támadt barátjára, akit egy évvel korábban ismert meg. Együtt is laktak a X. kerület, Hungária körúton lévő bérelt lakásban. 2017. február 14-én a sértett este ért haza, ott volt a vádlott barátnője is és megbeszélték, hogy együtt ünnepelik meg a Valentin-napot.

Közösen vacsoráztak, beszélgettek, ittak, majd valamiért összeszólalkoztak.

A vádlott a vita hevében kiszaladt a konyhába, majd két nagy késsel elindult a sértett felé. Közös barátjuk hiába próbálta feltartóztatni, a vádlott a sértettet azzal fenyegette, hogy megöli, miközben többször megszúrta, megvágta.

A sértett életveszélyes – az egyik verőeret is érintő – szúrt, vágott sérüléseket szenvedett, amelyek szakszerű és gyors orvosi ellátás hiányában halálához is vezethettek volna.

A vádlott kilenc éve tartózkodási engedély nélkül, jogosulatlanul tartózkodik az országban. A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő vietnami férfi ellen emberölési kísérlet miatt nyújtott be vádiratot. Ezért öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés járhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik