Belföld

Bőkezűen támogatta Semjént és a KDNP-t a Dunagép

A cégből kitúrt alapító-tulajdonos kitálalt.

A Jobbik-közeli N1TV-nek tálalt ki a Dunagép Zrt.-ből kitúrt alapító-tulajdonos, Győri Imre arról, hogy a cég fizette Semjén Zsolt születésnapi buliját, két sátoros KDNP-rendezvényt, és a politikus édesanyjának házát is féláron újították fel.

A Magyar Nemzet idézi a riportot, amiben Győri elmondta: őt már be sem engedik a Dunagép székházába, mert nem értett egyet a politikus támogatásával. Azt állítja: három éve rájött, hogy egyik tulajdonostársa arra készült, hogy kiforgassa őt a részvénytulajdonából, ami meg is történt. Győri vissza akarta hívni őt a vezérigazgatói posztról, erre válaszul a tulajdonostárs 300 milliós végkielégítést utalt magának, majd Győri feljelentette sikkasztásért – állítja. A nyomozást lezárták, majd újraindították, de végül a Legfőbb Ügyészség megakadályozta a vádemelést.

Győri szerint tulajdonostársa egyre inkább azzal volt elfoglalva, hogy fontos ismerősöket gyűjtsön maga köré, így került baráti viszonyba Semjén Zsolttal. Azt állítja, hogy a számára utólag hozzáférhetővé vált számlák bizonyítják: a Dunagép féláron újította fel a Semjén család egy balatoni nyaralóját, és egy másik házát. Semjén erről azt mondta az N1TV-nek, hogy szabályos szerződést kötöttek, a család kifizette a felújításokat, és kizártnak tartja, hogy féláron dolgozott volna a cég.

Ugyancsak a Dunagép fizette 2015-ben és 2016-ban a tököli KDNP-napok összes költségét, második alkalommal még a szervezést és a lebonyolítást is magukra vállalták. Semjén ezt azzal magyarázza, hogy a Dunagép szimpatizált a KDNP-vel.

Győri azt állítja, cserébe a tulajdonostárs Semjénnek köszönhetően bérelhet Zirc mellett egy vadászterületet évi mintegy 4 millió forintért, amit szintén a Dunagép fizet. A vállalat egyébként állami és uniós támogatások kedvezményezettje, és számtalan közbeszerzést nyert a Fidesz-KDNP kormány idején – írják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik