Belföld

A magyarok 60 százaléka fizetne vizitdíjat

Tízből hat magyar (59 százalék) továbbra is úgy gondolja fizetne vizitdíjat, amennyiben az így befolyó pénzt az állami egészségügy fejlesztésére fordítaná a kormány, ez derült ki a Publicus Intézet közvéleménykutatásából, melyet a Vasárnapi Hírek megbízásából készített.

Leginkább az ellenzéki kispártok és az LMP szavazói (83 és 79 százalék) gondolkodnak így, de a Fidesz szavazói körében is többségben van ez az álláspont (52 százalék, 46 ellenében).

A kutatásból az is kiderült, mára többségbe kerültek azok, akik az elmúlt pár évben fizettek hálapénzt orvosnak vagy nővérnek. A válaszadók kétharmada szerint pedig az elmúlt években csak romlottak az állami egészségügyben tapasztalt állapotok.

Nemrég a Republikon Intézet is készített egy közvéleménykutatást a 24.hu megbízásából, ebből kiderült, hogy a magyarok a legnagyobb problémának a hosszú várólistákat, az elvándorlást és a kórházak rossz felszereltségét tartják.

A várólistákat tartjuk az egészségügy legnagyobb bajának
Hosszú várakozás a műtétekre, elvándorlás, a kórházak rossz felszereltsége – ezeket tartják a legégetőbb problémának a magyarok a Republikon Intézet legújabb felmérése szerint, ami a 24.hu megbízásából készült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik