Belföld

Lázár béremelést ígér az egészségügyben

A kormány elkötelezett a további béremelések mellett az egészségügyben az ország gazdasági teljesítőképességének függvényében - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter azon a napon, amikor egészségügyi dolgozók magasabb bérekért vonulnak utcára Budapesten.

A kormány 2010-ben csődben lévő országot vett át, az utóbbi három évben sikerült az egészségügyben érdemi béremelést végrehajtani – mondta Lázár János hódmezővásárhelyi sajtótájékoztatóján. Ez jó irányba haladó, de nem lezárt folyamat.

2018-ban a kormány előre hozta a szakdolgozók béremelését, újabb jövedelemkiegészítést kaptak a háziorvosok, és rendezték a társadalombiztosítással szerződött fogorvosok munkájának finanszírozását – emlékeztetett a miniszter.

Magyarországon az elmúlt években 500 milliárd forintot fordítottak az egészségügyi intézmények korszerűsítésére, 77 kórház újjáépítése történt meg. Országszerte 31 új mentőállomás épült, és felújítottak 104-et, köztük a hódmezővásárhelyit.

A Független Egészségügyi Szakszervezet szombaton 14 órára szervezett tüntetést Budapestre:

Olyan nem lesz, hogy bemegy a nővér és nem látja el a beteget
Mit lehet és mit nem, ha sztrájkba lépnek az egészségügyi dolgozók? Az ápolóknak és a mentősöknek is konkrét terveik vannak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik