Belföld

Tizenkétmilliót szerzett hiszékeny idősektől anya és lánya

Unokázós csalók ellen emeltek vádat Budapesten. A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint anya és lánya áll bíróság elé, miután 12 millió forinttal rövidítettek meg idős embereket. A módszer már ismert:

a fiatalabb vádlott álnéven rendőrnek adta ki magát, nyugdíjasokat hívott fel és azt állította, hogy egy közeli hozzátartozójuk – általában gyermekük vagy unokájuk –  balesetet okozott, és csak úgy kerülheti el a börtönt, ha azonnal megtéríti a vétlen résztvevők kárát. Rávette őket, hogy összegyűjtsék értékeiket, pénzüket és azt egy borítékban átadják egy hamarosan a címükre érkező „egyenruhásnak” vagy „kórházi dolgozónak”. Ez utóbbi szerepeket már az anyja játszotta el, illetve egy férfi. Utóbbi csaló kilétére azóta sem derült fény. Az így szerzett zsákmányt – általában pénzt és ékszereket – azonnal átadták a lánynak, aki taxival utazott a helyszínekre.

A trió egy hónap alatt tizenegy embert vert át és körülbelül 12 millió forintnyi értéket szerzett. Az értékeket ezután zaciba vágták és pénzzé tették. A büntetett előéletű párossal szemben az ügyészség letöltendő szabadságvesztést indítványozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik