Belföld

Kiskunfélegyházi gyilkosság – ügyvédje szerint már késő megbüntetni a férfit

Huszár Krisztina
Huszár Krisztina

újságíró. 2018. 03. 23. 16:50

Megkezdődött a per csaknem 22 évvel ezelőtti kiskunfélegyházi gyilkosság ügyében. A vádlott – akit 2016-ba kaptak csak el –  a Kecskeméti Törvényszék tájékoztatása szerint mindent tagad, azt állítja, nem tudott az áldozat erőszakos haláláról.  Védője viszont nem a férfi ártatlansága mellett kardoskodott, mással érvelt, történetesen, hogy a bűncselekmény büntethetősége tizenöt év után elévült, és bizony csak emberölés alapesete valósult meg 1996-ban.  A bíró azonban emlékeztette az ügyvédet, hogy ezzel kapcsolatosan a bírói tanács elnöke kifejtette, hogy a vád nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, azaz nincs lehetőség az eljárás megszüntetésére.

A gyilkosságot a vád szerint ketten követték el, de a másik támadó évekkel azelőtt meghalt, hogy fény derült rá, köze lehet a brutális gyilkossághoz. Őt 2015-ben azonosították. A másik tettest, az akkor 40 éves, ugyancsak román állampolgárt pedig tavaly. A férfi külföldön tartózkodott, de nem tudták, hol lehet, ezért 2017 márciusában kiadták ellene az elfogatóparancsot. A rendőrök végül Spanyolországban fogták el és május végén Magyarországra hozták. Az ügyet november végén zárták le.

Huszonkét éve öltek Kiskunfélegyházán, brutális részletek derültek ki
A támadók először leütötték az áldozatot, majd később egyikük többször megszúrta, végül beleállította a kést a nyakába.

A vádirat lényege szerint a román állampolgárságú támadó 1996. szeptember 21-én, a délutáni órákban indult a Nyugati Pályaudvarról Kiskunfélegyházra, hogy – egy ismerőse közbenjárásával – megismerkedjen az áldozattal. A terv az volt, hogy megszerzik a férfi értékeit, akkor is, ha ezért meg kell ölniük.

A páros abban állapodott meg, hogy miután kiszemeltjük este leadja a szolgálatot, elkísérik a lakására és nála alszanak. Este háromnegyed 10-kor indultak el hozzá és ott töltötték az éjszakát. A reggeli órákban a vádlott és társa a nappaliban lévő szekrénysor tetejéről levett egy-egy bontatlan pezsgős, illetve rumpuncsos üveget, ezzel akarták leütni az áldozatot, ha felébred, mivel sokkal erősebb volt náluk. Ezután elkezdték a kutatást a házban.

A férfi 8 óra körül kelt fel. Felült az ágyában, ekkor támadói már vele szemben álltak és egy-egy nagy erejű ütést mértek a fejére az italos üvegekkel. Az áldozatnak eltört az orr- és a homlokcsontja, elvesztette az eszméletét és visszazuhant az ágyra. Miután magához tért, a vádlott berohant a konyhába, felkapott egy 22,5 centiméter pengehosszúságú fanyelű konyhakést és megszúrta a mellkasán, a vállán, a nyakán illetve többször megvágta az arcán. A férfi a bejárati ajtóig jutott, ahol összeesett és elájult. Ekkor a késelő a feje felől mellé térdelt és beleszúrta a kést a nyakába. Ezután társával ágyneműkkel, szőnyegekkel takarták le a holttestet.Miután végeztek vele, levették véres ruháikat, amiket egyébként a helyszínen hagytak. Megmosakodtak, átöltöztek, folytatták a kutatást, végül aranyékszerekkel és egy magnóval távoztak. A zsákmányukat az áldozat hátizsákjába tették, majd átugrottak a kerítésen és elmenekültek. A páros ezután elhagyta az országot. A táskát és a magnót Bugac felé a kivezető út mellett találták meg helyiek néhány nappal később.

(Kiemelt kép: police.hu)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

AACHEN, GERMANY - JANUARY 22: German Chancellor Angela Merkel and French President Emmanuel Macron sign the Aachen Treaty on January 22, 2019 in Aachen, Germany. The treaty is meant to deepen cooperation between the countries as a means to also strengthen the European Union. It comes 56 years to the day after then German Chancellor Konrad Adenauer und French President Charles de Gaulle signed the Elysee Treaty, or Joint Declaration of Franco-German Friendship. (Photo by Sascha Schuermann/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.