Belföld

Szél óriásit poltozott, de Demszkyé a csattanó

Hatalmas a veszekedés az ellenzékben, most épp Szél vágott vissza azzal az MSZP-DK-tengelynek, hogy a joggal is leváltható a főügyész. De a slusszpoén Demszky Gábor földbe döngölése volt.

Ha Polt Péter egy kormányváltás után hajlandó lesz elvégezni a munkáját, és nem csak a fideszesek „pecsenyéjét akarja mosni”, akkor maradhat, ha nem, akkor szakmailag alkalmatlan és távoznia kell.

Ezt még napokkal ezelőtt nyilatkozta az LMP kormányfőjelöltje, Szél Bernadett, és erre azonnal ráharapott az MSZP és a DK is, megvádolva azzal Szélt, hogy a Fidesz szekerét tolja. Szél nem volt rest válaszolni a Facebookon. Rögtön a felütés kőkemény:

Remek társasjáték a választások előtt 18 nappal: az MSZP és DK, mint akinek nincs jobb dolga, sorozattámadásokat intéz ellenem és az LMP ellen egy fideszes módra félremagyarázott mondatra építve. Uraim, remélem hamarosan elmagyarázzák nekünk, hogyan is segíti mindez Orbán rendszerének meghaladását, de addig is, amíg kitalálják, beszélgessünk kicsit Polt Péterről.

Szél három poltja pontja

Ezután három pontra bontja az LMP politikusa, parlamenti képviselője, társelnöke mondandóját. Az első pontban arról értekezik, hogy a jogállamot követelő ellenzék vajon a jogállamot sárba tiporva akarja-e Poltot eltávolítani, amolyan fideszes módra. A második pont arról szól, nem túl valószínű, hogy „Polt Péter a kormányváltás után villámcsapásra elkezdi rabláncon elvinni a fideszes tolvajokat”.

A harmadik pont szerint leváltható a legfőbb ügyész a jog eszközeivel is: az ügyészi jogállás törvényt idézve kifejti, Polt megbizatása megszűnhet azzal, ha kimondják a hivatalvesztését, ha nem tesz eleget feladatainak neki felróható okból, esetleg bűntettet követ el. Addig is az LMP „ezerrel dolgozik” a kormányváltáson.

Demszky is házhoz ment a pofonért

Üzent Demszky Gábor egykori főpolgármesternek, aki a „szélütött” – elég gagyi névviccként – jelzővel illette Szélt és az LMP-t, amiért a Jobbikkal tárgyalnak, de a baloldali ellenzékkel nem hajlandóak a kompromisszumra. Szél erre megint keményen reagált, nem említve szó szerint, de a BKV-s és 4-es metró körüli ügyekre utalva:

És még valami. Demszky Gábor újsütetű és némiképp váratlan színre lépésére pedig azt tudom reagálni, hogy nyugodtan bízzon bennem főpolgármester úr, az LMP-vel az elmúlt 28 év összes korrupciós botrányát feltárjuk és azok érintettjeit elszámoltatjuk. Nem lesz ott semmi hiba.

Remek társasjáték a választások előtt 18 nappal: az MSZP és DK, mint akinek nincs jobb dolga, sorozattámadásokat intéz…

Közzétette: Szél Bernadett – 2018. március 22.

(Kiemelt kép: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik