Belföld

Beleszállt az MSZP és a DK az LMP-be

Molnár Gyula, a szocialisták elnöke szerda este egy kemény közleményt jelentetett meg, amelyben közölte, hogy a választások után menesztenék Polt Pétert.

De az Index szerint a közlemény valójában nem is Polt Péterről szólt. Szerepelt benne egy olyan félmondat, hogy

Szél Bernadettel szemben úgy gondolják, hogy felelős politikus nem bízhat abban, hogy Orbán rendszerének leváltása után a jelenlegi legfőbb ügyész megváltozna.

Ezt a lap nem írta bele, mert kontextuson kívülinek érezték. Ezután viszont felhívták őket az MSZP-től, hogy jelezzék, Szél Bernadettel kapcsolatban tartják fontosnak a közleményt, ugyanis Szél az MTI keddi tudósítása szerint az Ökopolisz Alapítvány keddi, a korrupció visszaszorításáról szóló rendezvényén azt mondta, hogy

ha Polt Péter egy kormányváltás után hajlandó lesz elvégezni a munkáját, és nem csak a fideszesek „pecsenyéjét akarja mosni”, akkor maradhat, ha nem, akkor szakmailag alkalmatlan és távoznia kell.

Ezután nem sokkal a DK szóvivője az ATV-ben közölte, hogy Szél Bernadett a helyén tartaná Polt Pétert. Szél egyébként eddig ennek az ellenkezőjét mondta, hozzátéve, hogy szakmai alapon kell eltávolítani.

Ha Polt hirtelen elvégezné a munkáját, remek. Ha nem, akkor pedig nem politikai, hanem szakmai okok miatt kellene vennie az útilaput

– tette hozzá akkor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik