Szombatra bezár a Nyugati pályaudvar

Kritikus felsővezetéket kell kijavítani a bevezető vágányoknál, ezért egy napra kiesik a forgalomból a pesti pályaudvar.
Kapcsolódó cikkek

A felsővezetékek karbantartása miatt egész szombatra lezárják a Nyugati pályaudvart, ezért az oda érkező vonatok végállomása is megváltozik – közölte a MÁV szerdán. Ez érinti a váci, a veresegyházi, az esztergomi, a debreceni, a szegedi és a lajosmizsei vonalakat is.

A vasúttársaság szerint konkrétan egy vezeték az oka a blokádnak, ez a Vágány utca melletti szakaszon található és cseréje minden vágányt érint. A végleges helyreállítása miatt a teljes hálózatot áramtalanítani kell. Ha halogatták volna a javítást, egy meghibásodás napokra lebéníthatta volna a vonatforgalmat.

A szünnap miatt más karbantartásokat is elvégeznek, 400 szakember dolgozik majd a különböző feladatokon. Ha sikerülnek a javítások, felszámolhatnak több sebességkorlátozást és javulhat a menetrendszerűség. A pályaudvar bérlőit nem éri kár, a MÁV jóváírja nekik a keletkezett kiesést.

Íme a fontos menetrendi változások:

A BKK is besegíthet, a 12M villamosok szombaton is járnak majd, de az M3-as metrópótló buszt is igénybe lehet majd venni. Az esztergomi vonal esetén a H5-ös HÉV-et ajánlják, de több vonatról Zuglónál át lehet szállni a Thököly úti buszokra és az 1-es villamosra.

(Kiemelt kép: MTI Fotó/Máthé Zoltán)