Belföld

Hirtelen lett 5300 választó, főleg ukrán származású

A Jobbik szerint választási csalás készül a vásárosnaményi körzetben.

A Magyar Nemzet szerint a Jobbik attól tart, hogy Békemenet dacára Orbán Viktor nem bízik a magyar emberek támogatásában, ezért a Fidesz szervezett csalásra készül Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 4. számú, vásárosnaményi választókerületében.

Jakab Péter, a párt szóvivője és Adorján Béla képviselő-jelölt emlékeztetett rá, hogy az ország ezen részén a legnagyobb az elvándorlás, a legrosszabbak a születési és halálozási mutatók, mégis megjelent 5300 olyan választó a névjegyzékben, aki valójában életvitelszerűen nem ott él.

A választókerületben van olyan 60 négyzetméteres lakóház, amelybe 100 ember van bejelentve.

Az 5300 személy többsége ukrán nemzetiségű, de magyar állampolgársággal is rendelkezik. Van olyan, akit Donyeckből honosítottak – mondta Adorján Béla, aki szerint a névjegyzékben elhunytak nevei is szerepelnek, de nem létező utcák is feltűntek.

Szerinte a Fidesz maffiahálózatot épített ki a szavazatok megvásárlására.

A Jobbik feljelentést tesz az ügyben, illetve az esetet jelezték a helyi választási bizottságnak.

Korábban a Hír TV Célpont című műsora mutatta be, hogy a határszélre százával telepítették be azokat a magyar nyugdíjjal csábított ukránokat, akik új állampolgárságukkal szavazni is tudnak.

Mint korábban megírtuk, a magyarok 70 százaléka nem ért vele egyet, 40 százaléka el is venné a határon túli magyarok szavazati jogát. A társadalom negyede az állampolgárságtól is megfosztaná a 2010 óta honosított egymillió embert.

Korábban ezt Gyurcsány Ferenc szavazatvásárlásnak nevezte.

Ukrán nyugdíjmutyi - Rétvári nyolc év után „elmúltnyolcévezett”
Bár a témát a DK tette forróvá, most az MSZP kérdezett. 
Orbán 300 ezres nyugdíjat ad a magyarok pénzéből az ukránoknak
Gyurcsány Ferenc szerint így tesz különbséget magyar és ukrán között.

Így tesz különbséget Orbán magyar és ukrán között

Szánj egyetlen percet a videóra, amelyben röviden elmagyarázzuk, hogy Orbán hogyan ad a magyarok pénzéből 300 ezres nyugdíjat és szavazati jogot ukránoknak!Ha azt akarod, hogy megszüntessék ezt az egyezményt, akkor idén tavasszal szavazz a DK-ra!–› Kattints és írj alá, ha te is felháborítónak tartod az ügyet: bit.ly/3D63SMs–› Oszd meg, hogy mindenki tudjon erről az igazságtalanságról!

Közzétette: Gyurcsány Ferenc – 2018. január 19.

Kiemelt kép: MTI/Komka Péter

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik