Közélet

Ukrán nyugdíjmutyi – Rétvári nyolc év után „elmúltnyolcévezett”

Bár a témát a DK tette forróvá, most az MSZP kérdezett.

Nyolc év kormányzás után is elmúltnyolcévezett az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára az ukrán nyugdíjak ügyében.

Orbán 300 ezres nyugdíjat ad a magyarok pénzéből az ukránoknak
Gyurcsány Ferenc szerint így tesz különbséget magyar és ukrán között.

Ezúttal a szocialista Korózs Lajos kérdezte meg, még meddig lehet visszaélni egy 1962-es egyezménnyel, illetve mennyi „ukrán nyugdíjat” fizet ma  Magyarország.

Rétvári Bence erre nem válaszolt, de elárulta, hogy a szocialista kormányok többször is felülvizsgálhatták volna az egyezményt, mégsem tették, amiért Korózs Lajos is felelős, hiszen ő is volt államtitkár.

Sajnálatos, hogy Kormánya illetékes államtitkáraként nem tett semmit a magyar-szovjet szociálpolitikai egyezmény felülvizsgálatának érdekében. Mostani kérdése sem más, mint egy reménytelen helyzetben lévő párt tagjának kétségbeesett próbálkozása.

Rétvári ezt követően hosszan sorolta, mi mindent követtek el a nyugdíjasok ellen a szocialisták, akikkel ellentétben ők megtartják a választóknak tett ígéretüket.

Korozs-Lajos(960x640).jpg (Array)
Az MSZP feljelentette Orbán Viktort a magánnyugdíjpénztári vagyon államosítása miatt
A szocialista politikus szerint a miniszterelnök is felelős a 3 000 milliárd forintos vagyon eltapsolásáért.

Hosszan sorolta is, mi mindent tettek, majd maga is megígérte, hogy a kormány majd mindent megtesz azért, hogy az MSZP jogelőd pártjának
diktatúrája idején született egyezményt egy modern, a nemzetközi jog szabályainak megfelelő egyezménnyel váltsa fel.

A Bajnai-kormány egyébként előkészítette az egyezmény felmondását, a DK szerint a Fidesz azért nem lépett a kormányváltás után, hogy a pénzért cserébe az ukrán állampolgárok rá szavazzanak.

Gyurcsány ráérzett: sokan elvennék a határon túliak jogait
70 százalék nem ért vele egyet, 40 százalék el is venné a határon túli magyarok szavazati jogát. A társadalom negyede az állampolgárságtól is megfosztaná a 2010 óta honosított egymillió embert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik