Belföld

Elnapolták újfent Lagzi Lajcsi tárgyalását

Újfent elnapolták a Lagzi Lajcsi közműlopási ügyében tartott tárgyalást. A per szerdán folytatódott volna a Budaörsi Járásbíróságon, de néhány perccel később mindenkit hazaküldtek. Hasonló „sorsra jutott” a tavaly nyárra illetve a decemberre kitűzött időpont is.

Első alkalommal a negyedrendű és a másodrendű vádlott távolmaradása miatt kellett elhalasztani a pert. Utóbbi –  a trombitás felesége – a betegsége miatt, erről orvosi igazolást nyújtott be. Másodszor pedig a bíróság kért időt, mondván, a nagy terjedelmű, bűnjelként lefoglalt iratról a másolat készítése hosszabb időt vesz igénybe.

Ezúttal a védelem kért halasztást arra hivatkozva, hogy későn kapták meg a 41 ezer oldalnyi iratanyagot és nem volt idejük felkészülni. A per várhatóan május végén folytatódik. A zenész kifelé menet a tárgyalóteremből – ahogy korábban is – ártatlanságát hangoztatta.

Galambos Lajos 2015 szeptemberében került előzetes letartóztatásba, ahonnan négy hónappal később engedték ki. Vádat tavaly januárban emeltek.

Az ügyészség szerint Lagzi Lajcsi 1993 és 1999 között egyedül, majd 2000-től a másodrendű vádlottal, felségével szabálytalanul áramot, vizet és gázt vételezett mocsai ingatlanaiban, illegális bekötések segítségével.

(Kiemelt fotó: 24.hu/Berecz Valter)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik