Belföld

„Lajos, meddig akarod ezt még húzni?”

Kósát kérdezte szocialista ellenfele, aki korábban 24 órás ultimátumot adott neki.

A hvg.hu birtokába kerültek olyan közvélemény-kutatások, amelyekkel az elmúlt években önkormányzatok próbálták kideríteni, milyen a kormány és az ellenzék erőviszony. A lap szerint összesen mintegy 150 millió forint közpénzt költöttek erre.

A kutatások egyik legérdekesebbike a debreceni, ahol 2014 februárja és 2016 novembere között 10 kutatás készült összesen 23 millió forintért. Az egyik, amelyikre 2015 nyarán szerződtek, a kormány és Kósa Lajos népszerűségét is mérte, noha akkor ő már nem  volt polgármester, még nem volt miniszter.

A legnépszerűtlenebb debreceni fideszes

Kósa akkoriban a Fidesz-frakció vezetésére készült és kiderült, hogy 6,1-es átlagával a legnépszerűtlenebb fideszes, Barcsa Lajos alpolgármester 7,1-et kapott. Kósa szimpátiaátlagát 2010-ben még 8-ra mérték, ez zuhant öt év alatt hatalmasat.

A Fidesz akkor toronymagasan vezetett, a biztos szavazó pártválasztók között 52 százalékra mérték.

A debreceni 1-es körzetben induló Gurmai Zita a Facebookon emlékeztetett rá, hogy a felmérés még a sertéstelep és a mama nevére íratott 800 millió előtt készült, ezért szerinte április 8-án leváltható Kósa Lajos. A miniszter újabb autós menekülése után a szocialista politikus már tegeződve ezt írta.

Lajos, meddig akarod ezt még húzni?

Ki sem mert szállni már az autóból Kósa Lajos, úgy menekült az újságírók elől
A szolgálati autója elsőre lekoccolta a falat. Vajon mennyi a javítási költség?

Korábban Gurmai Zita felszólította a volt polgármestert, hogy kérjen bocsánatot a debreceniektől, és azonnal távozzon a közéletből.

Kósa 24 órás ultimátumot kapott
Ha önként nem távozik, Orbán Viktornak kell megvonnia pártja támogatását tőle.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik