Belföld

Újra havazik – újra figyelmeztet a Magyar Közút

Kérik az autósokat, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek!

Hétfő reggel az ország nagy részén újra havazik és az előrejelzések alapján több térségben is lehet jelentősebb mennyiségű friss hó, egyes helyeken kisebb hófúvásos szakaszok is előfordulhatnak, a délkeleti megyékben akár ónos eső is hullhat. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. továbbra is kéri, hogy az autósok

a hófúvásban és ónos esővel érintett területeken fokozott óvatossággal közlekedjenek!

Az Útinform kora reggeli összesítése alapján a Dunántúl teljes területén, továbbá az Alföld déli felén sokfelé esik, szállingózik a hó. Az ország északkeleti harmadában jelenleg csapadékmentes az idő.

A gyorsforgalmi utak közül az M7-esen Székesfehérvár térségében téliesebbek az útviszonyok, de az M1-es és M3-as autópályán, valamint az M0-s autóúton jellemzően sónedves a burkolat. Téliesek ugyanakkor az útviszonyok a főutakon a déli megyékben és a korábbi havazás miatt Emőd, Nyíregyháza és Polgár térségében, a mellékutakon szintén a déli megyékben és az északkeleti országrészben.

Baranya és Bács-Kiskun megye déli részén az intenzív havazás miatt néhány száz méter a látótávolság.

Jelenleg közel 430 munkagép teljesít szolgálatot az országos közúthálózaton.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján hétfőn sokfelé várható még havazás. Hétfő estig az ország délkeleti részén, főleg a déli határvidéken jelentősebb mennyiségű hó hullhat, északon, északnyugaton pedig 1-4 centiméternyi friss hó várható.

Havazás, hófúvás, ónos eső - riasztások, figyelmeztetések
Mutatjuk, hol veszélyes még mindig a közlekedés.

Mivel a hófúvásos szakaszokon a letakarított havat az élénk szél rövid idő alatt visszahordhatja az úttestre, illetve ónos eső idején a síkosságmentesítés kevésbé hatékony, ezért kérik az autósokat, hogy hétfőn is fokozott óvatossággal, a téli közlekedésre megfelelően felkészített járművekkel közlekedjenek. Induljanak el időben és számoljanak azzal, hogy a megszokottnál hosszabb menetidő várható a hófúvásban és ónos esővel érintett területeken.

Utazás előtt mindenképpen tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről.

A legfrissebb és leggyorsabb információt a társaság megyei diszpécsereitől és Útinform szolgálatának munkatársaitól szerezhetik be. Minden telefonos elérhetőségük megtalálható a www.utinform.hu és a www.kozut.hu oldalon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik