Belföld

Havazás, hófúvás, ónos eső – riasztások, figyelmeztetések

Mutatjuk, hol veszélyes még mindig a közlekedés.

Hétfőn túlnyomóan borult lesz az ég, többfelé alakulhat ki havazás, délkeleten, a keleti határszélen havas eső, ónos eső is előfordulhat. Az északkeleti, északi szél időnként megélénkül, ami a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten néhol hófúvást okoz. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +3 fok között valószínű. Késő estére -5, +1 fokra hűl le a levegő – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat járásokra érvényes elsőfokú riasztást adott ki külön a hófúvás és az ónos eső veszélye miatt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szintén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés érvényes külön-külön a havazás, a hófúvás és az ónos eső miatt több megyére, illetve keddre a hófúvás miatt. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kedden eleinte többnyire erősen lesz az ég, majd főként a Dunántúlon elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet. Főleg délen és keleten várható kisebb havazás, havas eső. Az északnyugati, nyugati szelet több helyen erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között valószínű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik