Belföld

Lázár keményen megüzente Márki-Zaynak, hogy maradjon ki az országos politikából

Lázár János már vasárnap este bejelentette, hogy hétfő reggel rendkívüli bejelentést fog tenni egy élő facebookos bejelentkezésben.

Nos, az volt a breaking bejelentés, hogy tíz nappal korábban átadták a 47-es főút Hódmezővásárhelyt elkerülő szakaszát.

A havas úton ácsorgó volt hódmezővásárhelyi polgármester ezt az eseményt arra használta fel, hogy megüzenje az újonnan megválasztott polgármesternek, Márki-Zay Péternek, hogy a választókerület országgyűlési képviselőjeként érdemes vele számolni.

Lázár szerint Márki-Zay – aki az ellenzéki koordináció egyengetőjeként igyekszik működni –

hadat üzent a kormánynak, hadat üzent Orbán Viktornak, és hadat üzent a Fidesznek is,

amikor azt mondta, hogy „Trianon jön, ha újra nyer a Fidesz”. Ezt éppen a 24.hu-nak adott interjújában mondta az új polgármester.

Márki-Zay Péter: Trianon jön, ha újra nyer a Fidesz
Az összefogásért küzd a hódmezővásárhelyi polgármester, aki szerint győzelme azért félelmetes a Fidesznek, mert megmutatja, milyen gyorsan eltűnik az emberekből a félelem.

Lázár szerint ez komoly, súlyos kijelentés, de „mindenkit megnyugtatott” a miniszter, hogy a magyar kormány „egyetlen polgármesterrel sem akar háborút”.

A legtöbb, amit a város elérhet, ha háborúzni akar a kormánnyal, hogy elveszít egy régi barátot, egy régi szövetségest

– utasította rendre Lázár az országos politikába beszálló Márki-Zayt. A miniszter szerint „hiba volna” a polgármesternek beszállnia az országos politikába, mert „a városnak fejlődésre volna szüksége”.

Lázár arról beszélt, hogy a polgármester miniszterelnöki ambíciókat dédelgethet, és szerinte ezzel a városa ellen dolgozik. Azt mondta, „Márki-Zay Péter fog Hódmezővásárhelynek Trianont jelenteni”, ha beszáll a nagypolitikába.

Nem sértődünk meg, hiába sértegetnek, és nem is haragszunk, hiába próbálnak bennünket háborúba kényszeríteni

– mondta Lázár, majd megint elismételte, hogy nem szeretné, ha a polgármester beszállna az országos politikába. Ezután az útátadással várta a kérdéseket.

Úgy látszik Lázár János gyorsan felvette a tempót, és főnökéhez hasonlóan ő is a fenyegetőzéshez nyúlt.

A választási kudarc réme árnyékolta be a Békemenetet
A menetelők komorak voltak, Orbán pedig durva kampánybeszédet mondott, amelyben a választás utáni „elégtételt" is bedobta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik