Belföld

A kerítés nagyon bejött Orbánnak

Tízből nyolc magyar támogatja a határkerítést.

A Nézőpont Intézet friss felmérése szerint a magyarok 82, az ellenzékiek 70  százaléka támogatja a határkerítést. A Jobbik támogatói közül 85%, az LMP táborán belül 74%, a DK támogatói körében 65%, az MSZP szimpatizánsai körében 49% támogatja a déli határon épített határkerítést.

Egyetlen párt szeretné csak lebontani a kerítést, de ők fel sem kerültek a kormány plakátjára
A magyar kormány teljesen eltávolodott a valóságtól. Plakáton állítják, hogy az ellenzék le akarja bontani a kerítést, de a plakáton szereplők közül senki nem szeretne ilyet tenni. Sőt, Soros György még több kerítést szeretne. De van, aki szégyellné magát, ha másfél év múlva is állna a kerítés.

76 százalék ellenzi a kvótarendszert, ez az arány az ellenzéki szimpatizánsok körében 63 százalék. Az elutasítás aránya a Jobbik táborán belül 76%, az LMP tábornál 65%, a DK-nál 50%, míg az MSZP támogatói körében 46%.

A megkérdezettek 68 százaléka szerint a pártok közül a Fideszre igaz leginkább, hogy ellenzi a bevándorlást, míg 53 százalék bevándorláspártinak tartja valamely ellenzéki pártot (az MSZP-t például 20%, a DK-t 13%, míg az LMP-t 10%).

A Nézőpont Intézet a V4-es partnerországokban is megvizsgálta a magyar határkerítés elfogadottságát.

Az adatok alapján a kerítést a lengyelek, csehek és szlovákok is támogatják. Lengyelországban és Szlovákiában 60-60%, míg Csehországban 55% volt a kerítésről az elmúlt egy évben baráti, ismerősi körben beszélők körében azok aránya, akik örülnek a magyar határkerítésnek.

Egy nemzetközi kutatás szerint a bevándorlók maguk is tudják, hogy a külföldi letelepedőkkel szemben a magyar az egyik leginkább elutasító nép.

Néhány napja a kormány migránsozós kampányának részeként Orbán Viktor elment a magyar-szerb határra, szemügyre vette a határkerítést és az ott szolgálatot teljesítő emberekkel is beszélt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik