Belföld választás 2018
Szeged, 2015. december 9.
B. Nagy László, a Fidesz országgyûlési képviselõje, megyei fejlesztési kormánybiztos beszédet mond a Csongrád Megyei Kormányhivatal 1,2 milliárd forintból felújított központi épületének átadásán 2015. december 9-én. A Schöner Ervin tervei alapján, 1961-ben épült hatemeletes épületben az országban egyedülálló integrált ügyfélszolgálat mûködik.
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Húsz éve zajló kutatás miatt migránsozik a szegedi Fidesz

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2018. 03. 18. 13:26

Gyakorlatukat végző egyetemistákkal szúrhatott ki az összeesküvés-elmélettel kampányoló B. Nagy László.
Korábban a témában:

„Egyetemistákkal szondázzák a lakosságot különböző felmérések keretén belül, és ott a kérdések jó része arra vonatkozik, hogy ki milyen bőrszínű bevándorlóval tudná elképzelni a társas együttélést” – ezzel riogatott a Fidesz szegedi képviselőjelöltje, B. Nagy László pénteki sajtótájékoztatóján.

A Szeged.hu megpróbált utánanézni, milyen kutatásról beszélhet B. Nagy, aki megkeresésükre nem reagált, a Szegedi Tudományegyetem szociológia tanszékén viszont „egy kicsit furcsán érzik magukat” a sajtótájékoztató után. Bizonyára az ő társadalomkutatásukra gondolhatott a fideszes jelölt, amit 2000 óta minden tavasszal elkészítenek, a hallgatók gyakorlati képzésének keretében.

Feleky Gábor tanszékvezető elmondta: a kérdőíveiken hatvan kérdésből egyetlen foglalkozik azzal, hogy a válaszadó hogyan fogadná, ha gyermekének házastársa például arab, cigány, néger, zsidó vagy kínai lenne. Szó sincs benne bevándorlókról, a szakmában ezt társadalmi távolságmérésnek hívják, és már 13. alkalommal tették fel kutatásaik során a kérdést.

A tanszékvezető nyílt levélben kért nyilvános helyreigazítást B. Nagytól, amennyiben valóban az ő kutatásukra gondolt, mert fennáll a veszélye, hogy a kérdezőbiztosi munkájukat most is végző egyetemisták méltatlan helyzetbe kerülnek a nyilatkozat miatt. Visszautasította, hogy a kérdés mögött „valamilyen bevándorláspárti erő egyetemistákat felhasználó szondázási törekvése állna”, és jelezte, hogy bármikor szívesen tájékoztatják B. Nagyot a kutatással kapcsolatos tényekről.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.