Belföld

Áramszünetek vannak Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megyében is

Csaknem húszezer háztartást érint a kimaradás.

A rendkívüli időjárás miatt mintegy 15 ezer háztartásban szünetel az áramszolgáltatás Jász-Nagykun-Szolnok megyében – közölte az áramszolgáltató E.ON sajtószóvivője vasárnap délelőtt az MTI-vel.

Varga Ivett tájékoztatása szerint a leginkább érintett település Tiszaföldvár, Mezőtúr, Karcag, Öcsöd, Túrkeve és Törökszentmiklós; összesen 15 ezer fogyasztási helyen van probléma. A meghibásodásokat jellemzően a vezetékekre rakódó jég súlyterhelése miatti vezetékszakadások,  oszloptörések okozzák – tette hozzá.

A javítást hátráltatja, hogy a felázott, sáros talajú helyszínek sok esetben csak lánctalpas járművel közelíthetők meg, és egy-egy vezetékszakaszon három-négy különböző ponton is sérült a villamos hálózat – mondta a sajtószóvivő. Közlése szerint a szakemberek már dolgoznak a szolgáltatás helyreállításán és együttműködnek a katasztrófavédelem, illetve a tűzoltóság munkatársaival.

Varga Ivett szólt arról is, hogy az E.ON a hétvégére megerősített ügyeletet rendelt el, szerelőik és szerződött partnereik az esti óráktól teljes létszámban dolgoznak az ónos esővel és erős széllel érkező hóvihar okozta üzemzavarok elhárításán. A viharos időjárás az E.ON szolgáltatási területén legnagyobb részben Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyéket érintette, ezért szerelőket csoportosított át ezekbe a régiókba – közölte.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a személy- és vagyonbiztonság megóvása, valamint a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében folyamatos a rendőri jelenlét a teljesen vagy részlegesen áram nélkül maradt tizenkét településen.

Összesen négyezer-hétszáznegyven fogyasztási helyen szünetel az áramszolgáltatás vasárnap reggel a Békés megyei Ecsegfalva, Bucsa, Kertészsziget, Gyomaendrőd és Nagylapos településeken – közölte a katasztrófavédelem. A szakemberek már dolgoznak a szolgáltatás helyreállításán. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik