Belföld

A Magyar Közút külön is figyelmezteti az autósokat

Szombattól több megyében intenzív havazás, szélvihar és ónos eső nehezíti a közlekedést!

Visszatér a tél, az ország északi és nyugati területein szombaton és vasárnap az intenzív havazást viharos széllökések kísérhetik, egyes térségekben hófúvásokra is számíthatnak a közlekedők, keleten és délen fagyott vagy ónos eső is várható.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a következő napokban mintegy 700 munkagéppel végzi folyamatosan a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkáit.

Eső, hó, sarkvidéki hideg - újra téli menetrend 
Nyoma sincs a tavasznak. Veszélyjelzést adtak ki hat megyére.

A Magyar Közút 0-24 órában dolgozik, de az intenzív havazásban és főleg a hófúvásos területeken időszakosan téliesebb útviszonyokra kell számítani. A burkolatról letakarított havat a viharos szél szinte azonnal visszahordhatja az úttestre, a munkagépek átlagosan 2-5 órás fordulókörei alatt pedig folyamatos havazás esetén újabb ismétlő beavatkozásokra is szükség lehet.

Arra kérik az autósokat, hogy fokozott óvatossággal, az út- és látási viszonyoknak megfelelően, csak a téli közlekedésre megfelelően felkészített autókkal induljanak el a következő napokban, utazás előtt mindenképpen tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről, főleg hófúvásban érintett területeken!

A legfrissebb és leggyorsabb információt a társaság megyei diszpécsereitől és Útinform szolgálatának munkatársaitól szerezhetik be, továbbá minden telefonos elérhetőségük megtalálható a www.utinform.hu és a www.kozut.hu oldalon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik