Belföld

Eső, hó, sarkvidéki hideg – újra téli menetrend 

Nyoma sincs a tavasznak. Veszélyjelzést adtak ki hat megyére.

Pénteken kezdetben erősen felhős, borult idő lesz, majd a csapadékzóna fokozatosan kelet felé helyeződik. Kezdetben sokfelé, délután egyre inkább keleten valószínű eső, átmenetileg délnyugat felől helyenként a felhőzet is felszakadozik, de délután a Dél-Dunántúlon ismét lehetnek záporok. A szél megélénkül, néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 7 és 12 fok között alakul, a Dél-Dunántúlon 13, 15 fok is lehet.  Késő estére 5 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki hat olyan megyére, ahol 24 óra alatt több mint 20 milliméter eső hullhat.  


Az ország északi felén, főleg az Észak-Dunántúlon, Pest megye északi részén, és az Északi-középhegység nyugati felén 15-20 mm körüli eső várható. A hegyekben akár 20-25 mm csapadék is hullhat. Estére az intenzívebb eső az északkeleti országrészre szorul vissza. Csekély valószínűséggel a záporok mellett zivatar is előfordulhat – írták.

Szombaton borult lesz az ég. Országos, kiadós csapadékra kell számítani. A hajnali óráktól dél, délnyugat felől eső kezdődik, amit északon már délelőtt hó válthat fel. Délután főként keleten és délen átmenetileg fagyott eső, ónos eső is eshet.

Késő estére a délkeleti tájak kivételével az ország nagy részén lehet hótakaró.Az északkeleti, északi szél folyamatosan erősödik, estére viharossá fokozódik, hófúvások kialakulására kell számítani. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6 fok között alakul, délen lesz enyhébb idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 10 fok között várható.

Vasárnap reggelre jelentősen gyengül a csapadékhajlam, napközben szórványosan valószínű kisebb havazás, hózápor. Az északnyugati, északi szelet erős, kezdetben helyenként még viharos lökések kísérik, délutánra mérséklődik a légmozgás. A nap első felében hófúvások még kialakulnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és -10, a legmagasabb nappali hőmérséklet +2 és -5 fok között várható.

Hétfőn nagyrészt erősen felhős idő valószínű, csak helyenként szakadozik fel átmenetileg a felhőzet. Dél felől egyre többfelé várható havazás. Az északi, északkeleti szelet erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és -10 fok között,

a szélvédett, vastag hóval borított, gyengén felhős tájakon -10 fok alatt várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -4 és +2 fok között valószínű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik