A következő élő közvetítés része Karácsony és Gyurcsány egy színpadon ünnepel

Karácsony: Gyurcsánynak üzenem, ott leszek

Bálványt állítottak maguknak hazugságból, és ezt a bálványt imádják, néhány száz méterre innen, mondja Karácsony. Szerinte ezt a bálványt, Orbán Viktor bálványát le kell döntenünk. Mert senki nem szolgálhat két urat egyszerre.

Vagy a nép, vagy a hatalom, vagy a hatalom emberei, vagy az emberek hatalma, vagy kelet, vagy nyugat, vagy Orbán bálványa, vagy szabadság, ez a választásunk.

Karácsony szerint a Fidesz egy jól szervezett kisebbség, sok pénzzel, sok hatalommal, sok busszal, amivel Budapestre lehet utaztatni az embereket. Szerinte a Fidesz egy dologgal nem rendelkezik: nincs igaza. És ahogy Dávid legyőzte Góliátot, úgy fogják ők is legyőzni Orbán Viktor rendszerét.

A többség nem lehet ellenzékben,

mondta Karácsony, és szerinte az a feladat, hogy az összefogást szélesítsék, ezért közölte, hogy Gyurcsánynak üzeni, hogy ők ott lesznek a tárgyaláson, hogy megtalálják az egy esélyes jelöltet. Majd a Jobbikra célozva közölte, hogy várják a jelöltjeiket a nagy közös szövetségben.

Én csak egy pártot ismerek, az igazságét, mondta Karácsony, és hozzátette, hogy ők is hajlandóak visszalépni bizonyos helyeken.

Úgy kell az ördöggel szövetkezni, hogy ne váljunk mi is ördögökké,

közölte a Jobbikra utalva. Szerinte nem lehet az, hogy megint a gyűlölet vezényelje az országot.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik