Belföld

Másfél éves kislányt ölt meg a nyúli család házőrzője

Egy másik éves kislány a keddi, nyúli kutyatámadás áldozata. A rendőrség most azt is vizsgálja, hogy a gyermek egyedül volt-e az udvaron, amikor halálosan megsebezte az állat – írja a Blikk.

Kutyatámadás áldozata lett egy kisgyerek Nyúlon
A tragédia egy családi ház udvarán történt. A gyereket kórházba vitték, de az orvosok már nem tudták megmenteni.

A lapnak az egyik szomszéd azt mondta, egy fekete, pitbull méretű eb harapta meg Ramónát. A nagymama is megszólalt, aki arról beszélt, hogy a négyéves kutya soha nem bántott senkit, jámbor természete volt.

A gyermek a nyakán és a fején sérült, az állat a fejét harapta meg – kezdte prof. dr. Oláh Attila, a győri Petz Aladár Kórház orvos-igazgatója. Kivérzett állapotban, többszörös koponyasérüléssel szállították kórházba. Már a helyszínen újra kellett éleszteni, az újraélesztés pedig a mentőben, majd a kórházban is folytatódott. Egy órán át folyamatosan küzdöttek érte, sajnos, eredménytelenül.

Kriston-Csigás Zoltán állatpszichológus szerint elképzelhető, hogy nem támadás történt. A kutyafélék a nyakuknál és fejüknél fogva cipelik a kicsi­nyeiket. Ha a kutya úgy gondolta, hogy a kislány nincs jó helyen, át akarhatta vinni valahova.

.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik