Belföld

Kósát pénzmosás miatt jelenti fel Gyurcsány

Szerinte a 4,3 milliárd eurós botrányban a miniszter nem áldozat, hanem tettestárs.

Gyurcsány Ferenc egyértelműnek nevezte, hogy pénzmosásról vagy annak előkészítéséről van szó, ezért pártja majd feljelentést tesz Kósa Lajos ellen. A DK elnöke szerint a fideszes politikusnak tudnia kellett, hogy egy ekkora összeg alkalmas a piac befolyásolására.

Az ellenzéki politikus szerint Orbán Viktor is felelős, az ügyről tudnia kellett, ezért kérdésekkel fordul a kormányfőhöz, választ akar kapni arra, ő adott-e engedélyt rá, van-e ahhoz köze a Fidesznek.

Gyurcsány szerint Kósa megjelenése a közjegyző előtt azt bizonyítja, hogy „aktív közreműködő” volt a pénzmosás előkészítésében, az, hogy ez megvalósult-e vagy sem lényegtelen, a magyarázkodását sincs ok elfogadni.

A DK szerint Kósa 800 milliójának kivizsgálása már az új ügyészségre vár. 

800 milliós ajándékot kapott volna Kósa édesanyja
A megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter édesanyjának adatai szerepelnek a banki adatokban is.

A Demokratikus Koalíció szerint Polt Péter a kormánypárt bűneinek üldözése helyett azok eltussolását tekinti hivatásának, de a kormányváltás után felálló új ügyészség az elsők között fogja kivizsgálni ezt az ügyet is.

Kósa Lajos egyébként közölte, ő is feljelentést tesz az ügyben.

Kósa: Ez egy csalássorozat, a hölgy egy csaló
Bekiabálások, bejátszott népdalrészletek is voltak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik