Belföld

Simicska elkezdett bombázni, tart is tőle a Fidesz

Négy évet várt az Orbánnal összeveszett üzletember, és most Kósa és Semjén sztorijával vág vissza. Ez csak a kezdet lehet.

Évek óta, de legalább a G-nap óta beszélnek arról a sajtóban, hogy a 2014 előtt Fidesz-bizalmas Simicska Lajosnak van egy atombombával felérő információcsomagja a kormánypártról, sőt egyenesen Orbán Viktorról. A választások közeledtével úgy tűnik, atombomba nem bitos, hogy van, de kisebb bombák igen. Ezekről írt az Index kedden.

A lap szerint ugyanis több jel utal arra, hogy Simicska akcióba lendült, hogy tőle kerülhetnek ki sorra a Fidesznek kínos, kellemetlen, káros ügyek. Ez azon is látszik, hogy akire a Fidesz-központ rásütötte Simicska bélyegét (Hír TV, Magyar Nemzet, Lánchíd Rádió, sőt az Index), annak politikusaik nem nyilatkoznak.

Semjén és Kósa

Az első bomba Semjén Zsolt kormányfőhelyettes svédországi, helikopteres vadászata volt, amiről összevissza hablatyolt a kormányoldal az első sokkot követően. Maga Semjén régi svéd szokásnak nevezte az elejtett nagyvad helikopteres elszállítását.

Kedden pedig egy másik bomba detonált a Magyar Nemzetben, miszerint Kósa Lajos tárca nélküli miniszter 4,353 milliárd euró felett rendelkezhetett, valamint megbízták, ebből a summából vegyen államkötvényeket. Kósa az ezt igazoló közjegyzői okirat létét nem tagadta le. A lap szerint furcsa, hogy a Kósa-cikk szerző nélkül jött le a Nemzetben, ráadásul Kósát meg sem kérdezték benne.

A Fidesz szerint így egyértelmű, hogy Simicska áll a háttérben. A támadások pedig folytatódni fognak.

Erősíti a Simicska-szálat az ügyben, hogy mindkét fenti történet akkor indult, amikor az üzletember még jóban volt a Fidesszel. Azonban sok történetben ő is értintett lehet, így mindent nem fog borítani. Ezt maga Simicska is elmondta tavaly decemberben.

A Fidesz felvette a kesztyűt: Kocsis Máté, a párt budapesti elnöke maga ment oda a Hír TV-hez nemrég és közölte vele, „Simicska ellopta a jobboldaltól a csatornát és a polgári konzervatív médiát, úgyhogy szégyellje magát.” Hozzátette, Simicska egy tévét, egy rádiót és egy újságot is nyert az Orbánnal való összeveszésen. Kocsis mondandója persze nem volt véletlen, tudatosítani akarja mindenkiben a Fidesz, ki áll a támadások mögött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik