Belföld választás 2018
Budapest, 2014. szeptember 29.
Magyar György ügyvéd, független főpolgármester-jelölt sajtótájékoztatón beszél Budapesten 2014. szeptember 29-én. A tájékoztatón Falus Ferenc, az MSZP, a DK és az Együtt-PM közös főpolgármester-jelöltje bejelentette visszalépését, valamint Magyar György bejelentette, hogy visszalép Bokros Lajosnak, a Modern Magyarország Mozgalom főpolgármester-jelöltjének javára.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Magyar György: Orbánék megölték a jogállamot

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 03. 13. 13:08

Bízik abban, hogy az még feltámasztható. Nem fél a Fidesztől, nincs vesztenivalója.

A Népszavának Magyar György azt mondja, azért indul a választáson, mert most a jogállamnak kell ügyvéd. Másokkal ellentétben azért vállalja nyíltan politikai meggyőződését, mert 68 évesen, jogászként nincs vesztenivalója. Van egzisztenciája, képviselőként pedig eredményesebben léphet fel a dúvad jogalkotás ellen, talán több lehetősége lesz rá, hogy

a megölt jogállam újraélesztésében, feltámasztásában

részt vehessen. A barátai szokták mondani, hogy ügyvédre, jogsegélyre van szüksége a Parlamentnek, mert bajban van.

Azon az állásponton vagyok, amit megválasztása után John F. Kennedy az Amerikai Egyesült Államok elnökeként mondott: nem azt kell nézni, hogy a haza mit tett értem, hanem azt, hogy te mit tettél a hazáért.

A jogállam újraélesztésének első lépése az lenne, ha legalább az alapjogok újra érvényesülnének. A parlamentben el kellene jutni odáig, hogy ne egyéni vagy pártérdekek alapján szülessenek a jogszabályok.

Jelenleg túlnyomórészt személyre szabott jogalkotás, bosszúállás, ellenségkép-gyártás folyik.

A Fidesz hatalomgyakorlása szemben áll a jogállamisággal – mondja Magyar György, aki fölháborítónak nevezi, hogy a parlamenti munkát Európának kell korrigálnia az alapjogok, illetve az európai jogok sérelme miatt.

Szerinte vásárhely tanulsága, hogy mind a 106 egyéni körzetben egy közös ellenzéki jelöltnek kellene csak indulnia. Ez Siófokon se valósul meg, de az ismertsége, elfogadottsága nagyobb fideszes és jobbikos vetélytársáénál.

Elbizakodni nem szabad, de a felmérések azt mutatják, ha a jobbikos jelölt visszalép, megvan az esély arra, hogy a Somogy megyei 4-es körzetben legyőzzük a Fideszt.

Március 24-én tartanak egy függetlenség napját Siófokon, ahova elmegy Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely független polgármestere és a szintén független siófoki polgármester, Lengyel Róbert. Ugyanaz a kampánystáb áll mögötte, amelyik őt segítette legyőzni a négy cikluson át a várost irányító fideszes polgármestert. Ha nem győzne, a lelkiismerete nyugodt lenne, mondhatná a spártaiakkal szólva, hogy megcselekedte, amit megkövetelt a haza, legfeljebb visszatér ügyvédi irodájába. Teniszezőként is megtanulta, kikapni lehet, de feladni soha.

Magyar György (Magyar György)
Magyar György: Magyarországon „maga a jogalkotás vált jogellenessé"
Az ügyvéd szerint plakátügyben a hatalom lezárta a peres utat, ellehetetlenítette a jogszerű utat a jogsértő eljárás ellen.

Kiemelt kép: MTI / Szigetváry Zsolt

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

MISSION, TX - JUNE 12: A boy and father from Honduras are taken into custody by U.S. Border Patrol agents near the U.S.-Mexico Border on June 12, 2018 near Mission, Texas. The asylum seekers were then sent to a U.S. Customs and Border Protection (CBP) processing center for possible separation. U.S. border authorities are executing the Trump administration's "zero tolerance" policy towards undocumented immigrants. U.S. Attorney General Jeff Sessions also said that domestic and gang violence in immigrants' country of origin would no longer qualify them for political asylum status.   John Moore/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.