Belföld

Kósa: Soha semmi nem valósult meg ebből, szerintem szélhámosság

Egy munkatársam ismerőse jelentkezett, hogy van egy hölgy, aki hihetetlen összeget örökölt Németországból, és kérdezte, hogy mit csináljon vele, és mondtam, hogy tegye magyar állampapírba, de semmi közöm hozzá

– reagált Kósa Lajos a Magyar Nemzet cikkére. A lap egy titokzatos közjegyzői okiratot tett közzé kedden, amelyet Kósa Lajos fideszes politikus nevére állítottak ki öt évvel ezelőtt. A dokumentum szerint Kósa arra kapott megbízást valakitől, hogy 4 353 000 000 EUR, azaz négymilliárd-háromszázötvenhárommillió euró értékben vásároljon helyette kötvényeket.

Kósa hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, „soha semmi nem valósult meg ebből, szerintem szélhámosság, ilyen van”.

Az ATV kérdésre, hogy letagadja-e, hogy létezik ez a dokumentum, azt válaszolta,

biztos van, én nem láttam a Magyar Nemzet cikkét,

majd megismétli, hogy ez egy szélhámosság.

Azt is hozzátette:

Soha nem vettem semmilyen állampapírt, egyetlen fillért soha nem láttam, soha semmilyen bankszámlát nem kötöttem. Soha semmilyen pénzt nem fogadtam el, nem is adtam.

A „titokzatos hölgyről” még annyit mondott:

Sokkal korábban megkeresett ez a hölgy az ügyvédjével, hogy egy óriási örökség birtokába jutott.

Ha valóban nagy vagyonhoz jutott, akkor tegye ezt magyar állampapírba, valósítson meg Magyarország számára jó beruházásokat, mondta neki Kósa.

Állítja, soha nem volt hozzáférése ehhez a számlához, a német hölgyről pedig nem tud semmit, az ügyvédjét ismeri távolról.

Magyar Nemzet: Brutális pénzeket bízott valaki Kósa Lajosra
Egy titokzatos közjegyzői okiratot hoztak nyilvánosságra, amely szerint a fideszes politikus 1300 milliárd forint értékben vásárolhatott a megbízója nevében a kötvénypiacon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik