Kósa Lajos azt állítja, átverték a négymilliárd eurós megbízással

Szerinte a szocialistákkal ápolt szoros kapcsolatot az a csengeri háztartásbeli, aki megkereste azzal, hogy a paksi bővítés harmadának megfelelő összeget örökölt.
Kapcsolódó cikkek

A Facebook-oldalán közzétett videóüzenetben próbálja megmagyarázni Kósa Lajos a Magyar Nemzet által kedden közölt közjegyzői okiratot, ami arról szól, hogy a fideszes minisztert 2013 januárban megbízta egy magyar állampolgárságú személy (az ő nevét és adatait a lap kitakarta), hogy devizaszámlája terhére 4 milliárd 353 millió euró értékben vásároljon magyar államkötvényeket, és helyezze el azokat a megbízó nevén vezetett befektetési számlán.

Összehasonlításképpen: a paksi bővítés becsült költsége 12 milliárd euró, Magyarország idei költségvetésének kiadási főösszege pedig 64,5 milliárd euró, vagyis ebből a pénzből majdnem egy hónapig működne az ország.

Kósa azt állítja: 2012 őszén kereste fel ügyvéd társaságában egy hölgy, aki „Csengerben háztartásbeli”, és elmondta, hogy nagyon nagy összeget örökölt, amit szeretne jól felhasználni. A politikus elmondása szerint azt javasolta neki, hogy fektessen magyar állampapírba, és kelet-magyarországi munkahelyteremtő beruházásokba. Ehhez azt is hozzátette, hogy „2012-ben még itt volt az IMF, nem voltunk nagyon jó helyzetben a szocialistáknak köszönhetően”.

A videóban azt mondja: négy évvel később gondolt arra, hogy ha valós ez a történet, akkor már kellett volna történnie valaminek, és később más információk alapján azt gondolta, hogy megtévesztették. Közölte: a nővel beszüntette kapcsolatát, soha egy fillérhez nem nyúlt hozzá és nem fogadott el. Azt is állítja:

Vannak ilyen megkeresések, én próbáltam a közösség javára ezt fordítani, most ez lett belőle.

Szerinte a nő másokat is becsapott és eljárást is kezdeményeztek ellene, és azt állítja róla, hogy 2010 előtt a szocialistákkal ápolt szoros kapcsolatot.

Érdekes, hogy délelőtt a kormánymédia még megpróbálta kétségbe vonni a közjegyzői okirat létezését, azt állítva, hogy a Magyar Nemzet szándékosan levágta a bélyegzőt és az aláírást. Erre a Magyar Nemzet azt is közzétette, és a történet folytatását ígérte a szerdai lapszámban.

Címkék: kósa lajosfidesz