Belföld

Hátba szúrta apját, mert nem akart elköltözni

Életveszélyt okozó testi sértés állítanak hamarosan bíróság elé egy férfit Debrecenben. A férfi kétszer hátba szúrta apját, amiért nem volt hajlandó elköltözni. A támadás ügyében most emeltek vádat.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség  tájékoztatása szerint a vádlott édesanyjának halála után egyre közelebb került volt élettársához, akivel azt tervezték, hogy rövid időn belül újra együtt fognak élni Nyíradonyban. Az apa megígérte, hogy  2017. június 15-ig elköltözik a házból, ám a szülő a következő hetekben semmilyen lépést nem tett ez ügyben. Emiatt az érintettek rendszeresen veszekedtek.

Így történt ez május 5-én kora este is. A vádlott veszekedés közben épp a fürdőszoba felé tartott kezében egy ollóval, az apja pedig kérdőre vonta, mert azt gondolta, hogy gyermeke rá akar támadni az eszközzel. A bal kezével így megfogta a fiánál lévő ollót, emiatt még inkább elmérgesedett a vita, ráadásul az apa megsérült a kezén.

Ezt látva a vádlott az ollót visszavitte a saját szobájába, majd a konyhába ment kávét készíteni. A sértett eközben a fürdőszobában folyamatosan szidta a vádlottat. A vádlott ezt megelégelte, és a konyhából magához vette az ott lévő két kést, bement a fürdőszobába, majd a neki háttal álló sértett hátát az egyik késsel a gerince környékén kétszer megszúrta.

– áll a vádiratban.

A vádlott egy időre magára hagyta apját a fürdőben, ám végül felhívta volt élettársát, és elmondta neki, mi történt. Rokonok siettek a helyszínre, akik a megkéselt férfit elvitték az ügyeletre, onnan pedig a mentők kórházba. Az apát meg kellett műteni, miután a gerinc két oldalán szúrt, valamint izomba hatoló sérüléseket szenvedett.

A férfi előzetes letartóztatásban várja a tárgyalását, az ügyészség börtönbüntetést indítványozott vele szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik