Belföld

Vádat emeltek a Magyar Nemzeti Arcvonal nyolc tagja ellen

Vádat emeltek a Magyar Nemzeti Arcvonal ügyében, miután a szélsőséges politikai nézeteket valló szervezetet érintő akciókban, házkutatások alatt a rendőrök 2016 őszén fegyvereket, lőszert és robbanóanyagot találtak. Összesen végül nyolc embert állítanak bíróság elé – tájékoztatott a Fővárosi Főügyészség hétfőn.

A rendőrség a Terrorelhárítási Központ embereivel járt az érintett helyszíneken: Jászberényben, Galgagután és a rendőrsgyilkosság helyszínén, Bőnyben.  Ezalatt összesen

  • több mint 30 fegyvert
  • több ezer lőszert, fegyverdarabot,
    valamint az egyik vádlottnál csaknem egy kilogramm tömegű robbanóanyagot

foglaltak le.

Felszámolták a Magyar Nemzeti Arcvonalat - elásott fegyverek, puskák, 17 felelős
Lezárta a rendőrség a nyomozást a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) ügyében. „A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közösség tagja elleni erőszak

A vád szerint hét tag lakhelyén fegyvereket, lőszert, robbanóanyagot, robbantószert tartott engedély nélkül, míg nyolcadik társuk engedélyköteles fegyverek illegális megvásárlásában segített.

Az érintettek közül két férfival szemben közösség tagja elleni erőszak előkészülete miatt is vádat emeltek. A szélsőséges politikai nézeteket valló Magyar Nemzeti Arcvonal nevű félkatonai jellegű, hierarchikusan működő szervezet ugyanis a hozzá köthető internetes oldalakon 2015. és 2016. évben több, migráns- és zsidóellenes cikket tett közzé, amiben az említett két vádlott közreműködött. Az ügyészség szerint „a megjelentetett írások a csoportokhoz tartozó személyek elleni gyűlölet keltésére voltak alkalmasak” .

A szervezet ráadásul katonai jellegű táborokat tartott a tagjainak, ezeken harcászati kiképzéseket, erőnléti edzéseket, küzdősportképzést és ideológiai képzéseket is tartottak.

A fenti tartalmú írások, valamint a Magyar Nemzeti Arcvonalhoz a tagok toborzása, valamint a katonai táborok és kiképzések együttesen magában hordozták az említett csoportokhoz tartozó személyek elleni konkrét, erőszakos fellépés veszélyét.

A közösség tagja elleni erőszakra való felkészülés folyamatát a rendőrség fellépése szakította meg.

(Kiemelt kép: police.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik