Belföld

Hivatalos, elmebeteg a tornyospálcai apagyilkos

Elrendelték ideiglenes kényszergyógykezelését.

Elrendelte a Nyíregyházi Járásbíróság a tornyospálcai emberölés gyanúsítottjának ideiglenes kényszergyógykezelését és előzetes letartóztatása megszüntetését. A végzés jogerős.

A férfi megalapozottan gyanúsítható, hogy január 20-án reggel tornyospálcai lakóházukban többször megszúrta édesapját, aki a helyszínen meghalt. 

Az igazságügyi elmeorvos szakértői véleménye szerint a gyanúsított elmebeteg, képtelen volt cselekménye következményeinek felismerésére, az elkövetéskor beszámíthatatlan volt.

A férfi jelenleg is pszichiátriai gyógykezelés alatt áll, a bűncselekmény elkövetésekor betegsége aktív tünetei fennálltak, enyhébb formában jelenleg is fennállnak, így nem kizárható a bűnismétlés veszélye.

Korábban is ölt

A most 36 éves férfi 2003-ban a barátnőjét ölte meg: féltékeny volt rá, bántalmazta, elhatározta, hogy megöli. A 21 éves kisvárdai nőt egy diszkózás után egy elhagyatott helyre csalta, rendkívüli kegyetlenséggel végzett vele.

A férfit – kóros tudathasadásos elmeállapota miatt – 2004 februárjában jogerősen felmentette a bíróság, de elrendelte kényszergyógykezelését, mivel tartani lehetett attól, hogy hasonló erőszakos cselekményt követhet el.

A férfit nem sokkal később szabadon engedték, majd szüleinek gyámsága alá helyezték. Az ideiglenes kényszergyógykezelést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyintézetben hajtják végre. (mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik