Belföld

Már ölt embert a tornyospálcai gyilkosság gyanúsítottja

A rendőrség már folytatott büntetőeljárást a szombaton Tornyospálcán történt gyilkosság gyanúsítottja ellen – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Fehérvári Marietta szombat este az MTI érdeklődésére. Az MTI információi szerint a férfi 2003 augusztusában a barátnőjét ölte meg.

A 36 éves T. Béla az elsődleges adatok szerint 2018. január 20-án 7 óra 30 perckor tornyospálcai otthonában előzetes szóváltás nélkül egy késsel több esetben megszúrta az édesapját. A 64 éves férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A férfit a rendőrök a helyszínen elfogták.

Az MTI információi szerint a gyanúsított 2003-ban a barátnőjét ölte meg: az akkor 22 éves férfi féltékeny volt rá, gyakran bántalmazta, majd elhatározta, hogy megöli. A 21 éves kisvárdai nőt augusztus 17-én, egy diszkózást követően, elcsalta egy elhagyatott helyre és ott rendkívüli kegyetlenséggel végzett vele.

A férfit – az orvosszakértői vélemény szerint kóros tudathasadásos elmeállapotára való tekintettel – 2004 februárjában jogerősen felmentette a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság. A bírói tanács ugyanakkor elrendelte a betegsége miatt nem büntethető fiatalember kényszergyógykezelését, mivel tartani lehetett attól, hogy hasonló erőszakos cselekményt követhet el.  A Blikk.hu szerint a férfit nem sokkal később szabadon engedték, majd szüleinek gyámsága alá helyezték.

Fehérvári Marietta elmondta, a korábbi esetről az eljárás jelenlegi szakaszában – nyomozati érdekből – bővebb tájékoztatást egyenlőre nem adhat a rendőrség.

Kiemelt kép: Police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik