Belföld

„Most a szexrabszolgám leszel” – 4 és fél év a zombai erőszakolónak

Hozzátartozó sérelmére elkövetett szexuális kényszerítés bűntettének kísérlete, hozzátartozó sérelmére, erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntettének kísérlete és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete – ebben találták bűnösnek azt a zombai férfit, aki bántalmazta és meg akarta erőszakolni párja lányát. A Bonyhádi Járásbíróság a molesztálót

4 év 5 hónap fegyházbüntetésre és elrendelte a vádlottal szemben egy korábbi, rablás miatt kiszabott öt évre felfüggesztett két éves börtönbüntetésének végrehajtását is.A támadó élettársával élt közös háztartásban, ahová 2016. szeptemberében hazaköltözött a nő előző kapcsolatából született, már nagykorú lánya. A vádlott naponta hazaköltözését követően naponta tett szexuális ajánlatot hozzátartozójának, aki mindig visszautasította.

A férfi –  hogy megtörje az ellenállását – 2016 decemberében lelakatolta a szobájában lévő kályhát és leszerelte az ajtót a szobájáról. Így akarta elérni, hogy lefeküdjön vele.  De ő erre továbbra sem volt hajlandó.

2017. február 28-án a hajnali órákban  a nő ittasan ment haza, majd lefeküdt a szobájába aludni, azonban a vádlott utána ment és ismét szexuális ajánlatot tett neki. Mivel ismét elutasítást kapott,

a nyakára tekert egy hevedert,  fojtogatni kezdte, közben azt mondta neki, hogy „most a szexrabszolgája lesz”. Hozzátartozójának sikerült kiszabadulnia a gurtniból, erre a férfi magához vett egy láncot, melyet hirtelen mozdulattal azt tekerte a torkára és az ágyra lökte. A nőnek sikerült ismét kiszabadítania magát, de a tettes mérgében elővett egy kisbaltát, amellyel többször fejbe vágta hátulról, illetve karjánál fogva leszorította, hogy megerőszakolja. Az asszony lánya ekkor azt mondta, lefekszik vele önként, de kérte támadóját, hogy engedje ki előtte vécére. Az erősen vérző nő így jutott ki a kertbe, eközben szülője értesítette a rendőrséget és távol tartotta a vádlottat a mellékhelyiségtől, így a férfi nem tudott újabb sérüléseket okozni.

A Szekszárdi Törvényszék tájékoztatása szerint a nő könnyű sérüléseket szenvedett, azonban a bántalmazás – tekintettel az eszközökre, amiket a tettes használt, illetve a bántalmazással érintett testrészek elhelyezkedésére – alkalmas lehetett volna súlyosabb sérülések okozására is. Hogy ez nem történt meg, csak a véletlennek köszönhető.

 A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott kórosság mértékét el nem érő szellemi leépülését és személyiségzavarát, a részbeni beismerő vallomását és megbánó magatartását, ugyanakkor súlyosító körülmény a többszörös halmazati elkövetés, az önhibájából eredő ittas állapot, a büntetett előélet és a felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatti elkövetés.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlott és a védője pedig enyhítésért fellebbezett. A férfi továbbra is rács mögött marad.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik