Belföld
szennyviz(960x640).jpg (szennyvíz, )

Nem volt fedél az aknán, szennyvízbe fulladt a nő

Huszár Krisztina
Huszár Krisztina

újságíró. 2018. 03. 08. 07:56

Tragikus baleset ügyében kezdi meg a tárgyalást a Siklósi Járásbíróság csütörtökön. Egy nőt állítanak bíróság elé halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt, miután egy asszony aknába zuhant és megfulladt.

A vádlott egy villánykövesdi sertéstelepet vezetett, az ő feladata volt egyebek mellett a működtetési feltételek megszervezése, a karbantartás, illetve az ott dolgozó állatgondozók és karbantartók munkájának irányítása. A vád szerint

e feladatkörében a vádlott nem biztosította a szennyvízülepítő aknák és fedőlapjaik biztonságát és megfelelőségét azzal, hogy az aknák közelébe illetéktelen személyek ne tudjanak jutni, nem gondoskodott az aknafedő lapok állékonyságának felülvizsgálatáról, folyamatos karbantartásáról,javításáról, cseréjéről, illetve azok elkerítéséről, a beesési veszély elhárításáról és a beesési veszély elhárítása érdekében figyelmeztető, biztonsági jelzéseket nem helyezett el.

Az áldozat 2016. december 3. és 14. között – pontosabban meg nem határozható időben – jelent meg a sertéstelepnél, majd –  nem tudni miért  – átmászott a telepet övező kerítésen és megközelítette az egyik szennyvízülepítő aknát.

Ráállt a tetején található korhadt, hiányos deszkalapokra, ám ezek nem bírák el a súlyát, beszakadtak. A nő a szennyvízülepítő aknába zuhant és belefulladt a benne található folyadékba.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

2018.12.07. Semmelweis Budapest Award.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.