Belföld

Kávéért tört csontot a szegedi iskolás

Huszár Krisztina
Huszár Krisztina

újságíró. 2018. 03. 08. 14:03

A szegedi rendőrök eljárás indítottak gy 18 éves diák ellen, aki rátámadt osztálytársára és súlyos sérülést okozott neki. A fiú  szerda délelőtt esett neki kiszemeltjének, aki elmondta az egyenruhásoknak:

a gyanúsított napok óta fenyegette már, azt mondta, amennyiben nem fizet neki kávét, megveri. De nem fizetett, így a fiú az iskola folyosóján lökdösni kezdte, majd ököllel, nagy erővel arcon ütötte. A bántalmazott diáknak eltört az orrcsontja.A tettest előállították és gyanúsítottként kihallgatták súlyos testi sértés gyanúja miatt. A rendőrség emlékeztet:

Bizonyos helyzetekben a fiatalok, a diákok egyáltalán nem mérik fel cselekedeteik súlyát, nem foglalkoznak azok következményeivel. Erőszakos, olykor előre megtervezett cselekményeikkel komolyabb sérülést, különböző típusú (testi, lelki) fájdalmat okozhatnak, bűncselekmény elkövetőjévé válhatnak. Iskolai erőszakról beszélünk, ha az ilyen jellegű agresszív fellépés pl. diák-diák vagy diák-iskolai dolgozó között történik (bármely fél is követi el a jogsértést).  Ez megvalósulhat szóbeli, fizikai, illetőleg lelki bántalmazás formájában. Az ilyen jellegű cselekedetekkel különféle bűncselekmények valósulhatnak meg: például zaklatás, zsarolás, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, közveszéllyel fenyegetés, a testi sértések különböző fajtái, rablás, garázdaság, vagyon elleni bűncselekmények stb. – ezek elkövetése pedig komoly következményekkel jár. Fontos, hogy a tanulók tisztában legyenek tetteik súlyával, hiszen egy-egy ilyen eset akár hosszú távon is befolyásolhatja valakinek az életét – legyen az elkövető, áldozat vagy egyéb résztvevő.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. április 12.
Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője a vasárnapi boltzár eltörléséről szóló javaslat szavazása előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. április 12-én. Az Országgyűlés visszavonta a boltok vasárnapi zárva tartását előíró szabályozást, a javaslatot a képviselők 163 igen szavazattal, 2 nem ellenében és 11 tartózkodás mellett fogadták el.
MTI Fotó: Kovács Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.