Belföld

Karácsony az ellenzéki Maradj talpon!-ról

A miniszterelnök-jelölt pártkatonának tartja az NVB elnökét.

Az MSZP-Párbeszéd és az LMP között a választási együttműködésről folyó egyeztetésről Karácsony Gergely azt mondta, a tárgyalások jól állnak és reméli, jövő héten lezárják azokat. Részleteket nem árult el, de azt elmondta, a cél az, hogy mindenhol a legesélyesebb jelölt maradjon talpon.

A miniszterelnök-jelölt szerint az a legfontosabb, hogy megállapodjanak az LMP-vel. Ha azzal készen vannak, mehetnek tovább és megnézhetik, van-e még olyan választókerület, ahol más demokratikus párt jelöltje vagy független jelölt lehet a legesélyesebb.

A Jobbikkal nem tárgyalnak választási együttműködésről, de minden más, az ország érdekeit szolgáló ügyben együttműködnek. Szerinte a baloldali pártok programja nagyon hasonló, stabil kormányzás várható. Így reagált arra, hogy Gyurcsány Ferenc előrehozott választásokkal számol egy kormányváltásnál.

Orbán nélkül is durva jövőt jósol TGM
Nem bízik az ellenzékben, az egyetlen megoldásnak a szakértői kormányt tartaná.

Patyi Andrásnak a kamupártokra és az ajánlóívek ellenőrzésére vonatkozó kijelentéséről Karácsony Gergely azt mondta, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke mindent megtesz, hogy a Fidesz érdekeit képviselje, pártkatonaként viselkedik.

Szerinte nemcsak Patyi viselkedése aggályos, hanem a törvény is úgy rossz, ahogy van, sok kalandor indul pénzért a választáson, a Fidesz szándékosan hozta létre a rendszert, hogy összezavarja a választókat. (mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik