Belföld

Az SZDSZ-re fogja a bulinegyed problémáit Orbán ügyvédje

Interjút készített a kormánypárti Magyar Idők Bajkai István országgyűlési képviselőjelölttel, aki nem csak a budapesti Erzsébetváros fideszes alpolgármestere, de Orbán Viktor jogi képviselője is, aki nemrégiben ingyen tejet osztogatott a kerületében, tavaly alapított cége pedig már nyolc közbeszerzést nyert.

Bajkai szerint a körzetébe tartozó bulinegyed problémáiért az MSZP-SZDSZ kormányok a felelősek.

A 2000-es évek elején az akkori szocialista és SZDSZ-es kerületi vezetés az erzsébetvárosiak megkérdezése nélkül állította elő ezt a helyzetet azzal, hogy több mint hetven ingatlant eladtak romkocsmának olcsón, ár alatt. Ezzel utat nyitottak a bulinegyed létrejöttének, a vállalkozók felfedezték a területet, jelentős összeget fektettek a szórakozóhelyek kialakításába.

Szárazon megúszták Fürst Györgyék az ingatlanügyet
A volt szocialista alpolgármester más testületi tagokkal elidegenített és áron alul eladott Andrássy úti ingatlanokat. De nem tudták, mit cselekszenek.

A politikus hozzáteszi, hogy a 2010 előtti ingatlanpanamák leginkább erkölcsi károkat okoztak.

Nehéz forintosítani azt, ha valaki már hosszú ideje nem tud aludni a hangoskodás miatt.

Bajkai ügyvédi munkájával kapcsolatban elmondta, hogy annak segítségével sokat tud jótékonykodni.

Büszke vagyok arra, hogy a miniszterelnök úrnak jogi tanácsot adhatok, illetve hogy ügyvédként is számíthat rám. Úgy gondolom, hogy szakmai elismerés is, hogy őt képviselhettem bizonyos ügyekben.

Kiemelt kép: 24.hu/Karancsi Rudolf

Ajánlott videó

Olvasói sztorik