Belföld
Budapest, 2017. május 1.
A Közép-európai Egyetem épületének bejárata feletti felirat az V. kerületi Nádor utcában. A Közép-európai Egyetem, angol nevén Central European University, magyarul is használt rövidítése: CEU, az Amerikai Egyesült Államok és Magyarország mûködési engedélyével és akkreditációjával rendelkezõ, budapesti központú nemzetközi egyetem. A CEU a társadalom- és bölcsészettudomány, a jog, az üzleti élet, a kormányzat és közpolitika területén kínál posztgraduális képzést. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Húzzák az időt Orbánék, hogy ne kelljen a választás előtt megegyezni a CEU-val

Vaskor Máté
Vaskor Máté

újságíró. 2018. 03. 07. 09:47

Korábban a témában:

Megkezdte napi működését az Egyesült Államokban a CEU, értesült a Népszava.

A New York-i székhelyű Bard College-dzsal tavaly októberben kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően a Soros György által alapított egyetem januárban indította el első akkreditált, gazdasági tematikájú kurzusát a Bard campusán, így a budapesti intézmény megfelel a magyar felsőoktatási törvény lex CEU-ként elhíresült módosítása minden előírásának.

A lap szerint a magyar kormány ennek ellenére még mindig húzza az időt, nehogy a választás előtt kiderüljön, meg kell állapodnia a „Soros-egyetemmel”, holott más egyetemekkel szinte azonnal aláírta a hasonló egyezséget.

Ehelyett inkább egy évvel, vagyis 2019 januárjáig meghosszabbítják az új feltételek megfeleléséhez szükséges határidőt.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Ebben a percben fordultunk rá az őszre

Kommentek

5603647 03.08.2018 Flowers at the photos of the three Russian journalists killed in the Central African Republic, from right: Orkhan Dzhemal, Kirill Radchenko and Alexander Rastorguyev, outside the Central House of Journalists in Moscow. Ekaterina Chesnokova / Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.