Belföld

Börtönőrökre is rátámadt a zárkaajtóba áramot vezető fiatal

Vádat emeltek emeltek egy fiatal ellen, aki a Fővárosi Főügyészség tájékoztatása háromszor támadt rá a börtönőrökre, illetve két fogvatartottat is bántalmazott. A fiút három rendbeli hivatalos személy elleni erőszak bűntette valamint három rendbeli könnyű testi sértés vétsége miatt állítják bíróság elé.

A vádlott 2015. május 07-én a bv. intézet fürdőjében egy társával együtt – miután összeszólalkoztak – többször ököllel megütött egy másik fogvatartottat, akit, miután földre került, össze is rugdosták. Egy hónappal később a zárkatársával kezdett verekedni, őt is ököllel ütlegelte a fején és a testén. Az őrök észlelték a bántalmazást, ezért felszólították, hogy azt hagyja abba és nyújtsa ki a kezét a zárkából a bilincseléshez. De a fiatal nem engedelmeskedett, ezért az őrök kényszerítő eszközt alkalmaztak és kikísérték. De a fiú továbbra is erőszakos és agresszív volt, folyamatosan szidalmazta és fenyegette az őröket, próbálta őket megrúgni. Egyiküket sikerült is a karján, a másik törzsőrmestert pedig a lépcsőház falának lökte.

A fenti eset utánmég két másik alkalommal támadt rá őrökre, egyiküket 2015. szeptember 05-én kísérés közben ütötte meg ököllel a fején, a másikat pedig az intézet fürdőjében vágta arcon.

A másik eset 2016. június 20-án történt, akkor a bv. intézet fürdőhelyiségében szintén ököllel arcon ütött egy szolgálatot teljesítő bv. főtörzsőrmestert

A 19 éves férfival – és fiatalkorú testvérével – szemben a Fővárosi Főügyészség pár hónappal ezelőtt már vádat emelet – szintén bv. őrök sérelmére elkövetett – emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat. Úgy tudjuk, arról az esetről van szó, amikor fiatalok áramot vezettek a zárkaajtóba. Akkor csak azért nem történt tragédia, mert a körletfelügyelő nem kézzel, hanem a cipőjével érintette meg az ajtót.A fenti támadásokkal az idősebb testvért vádolják.

Az ügyészség indítványozta a fenti ügyek egyesítését, amely indítványnak a bíróság helyt adott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik