Belföld

Börtönőrökre is rátámadt a zárkaajtóba áramot vezető fiatal

Huszár Krisztina
Huszár Krisztina

újságíró. 2018. 03. 07. 11:35

Vádat emeltek emeltek egy fiatal ellen, aki a Fővárosi Főügyészség tájékoztatása háromszor támadt rá a börtönőrökre, illetve két fogvatartottat is bántalmazott. A fiút három rendbeli hivatalos személy elleni erőszak bűntette valamint három rendbeli könnyű testi sértés vétsége miatt állítják bíróság elé.

A vádlott 2015. május 07-én a bv. intézet fürdőjében egy társával együtt – miután összeszólalkoztak – többször ököllel megütött egy másik fogvatartottat, akit, miután földre került, össze is rugdosták. Egy hónappal később a zárkatársával kezdett verekedni, őt is ököllel ütlegelte a fején és a testén. Az őrök észlelték a bántalmazást, ezért felszólították, hogy azt hagyja abba és nyújtsa ki a kezét a zárkából a bilincseléshez. De a fiatal nem engedelmeskedett, ezért az őrök kényszerítő eszközt alkalmaztak és kikísérték. De a fiú továbbra is erőszakos és agresszív volt, folyamatosan szidalmazta és fenyegette az őröket, próbálta őket megrúgni. Egyiküket sikerült is a karján, a másik törzsőrmestert pedig a lépcsőház falának lökte.

A fenti eset utánmég két másik alkalommal támadt rá őrökre, egyiküket 2015. szeptember 05-én kísérés közben ütötte meg ököllel a fején, a másikat pedig az intézet fürdőjében vágta arcon.

A másik eset 2016. június 20-án történt, akkor a bv. intézet fürdőhelyiségében szintén ököllel arcon ütött egy szolgálatot teljesítő bv. főtörzsőrmestert

A 19 éves férfival – és fiatalkorú testvérével – szemben a Fővárosi Főügyészség pár hónappal ezelőtt már vádat emelet – szintén bv. őrök sérelmére elkövetett – emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat. Úgy tudjuk, arról az esetről van szó, amikor fiatalok áramot vezettek a zárkaajtóba. Akkor csak azért nem történt tragédia, mert a körletfelügyelő nem kézzel, hanem a cipőjével érintette meg az ajtót.A fenti támadásokkal az idősebb testvért vádolják.

Az ügyészség indítványozta a fenti ügyek egyesítését, amely indítványnak a bíróság helyt adott.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Vladimir Putin, President of Russia, during the opening session of the Paris Peace Forum, an event that is a part of the commemoration ceremonies to mark the centenary of the 1918 Armistice, at the Villette Conference Hall in Paris
The Paris Peace Forum was created to
bring together all actors of global
governance to strengthen multilateralism
and international cooperation. 
On Sunday, November 11, 2018, in Paris, France. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.