Belföld

Az utasokat a megállóban hagyta, de a csomagjaikat elvitte a trolivezető

Három színes bőrű külföldi fiatalt szállt fel a 70-es trolira Budapesten a múlt szombaton. Hétvégén elvileg csak az első ajtón lehet felszállni erre a járműre, és a jegyet vagy bérletet a sofőrnek be kell mutatni. Ők ezt természetesen nem tudták, így hátul szálltak fel, a sofőr pedig csak arra volt képes, hogy többször lejátsszon nekik egy magyar szöveget, ami figyelmezteti az utasokat arra, mi is a teendő. Az RTL Klub beszámolója szerint egyébként nem csak a külföldiek, magyarok is felszálltak hátul, de velük a sofőr nem foglalkozott.

A helyzetet végül egy angolul beszélő utas próbálta megoldani, aki odament hozzájuk és elmagyarázta nekik, mit is szeretne közölni velük a sofőr. Miután a buszon sokan voltak, a külföldiek inkább leszálltak és úgy mentek előre az első ajtóhoz.

Ezt viszont a sofőr már nem várta meg, inkább rájuk csukta az ajtót és elhajtott. A külföldieknek több csomagjuk is fennmaradt a buszon, ezt egy magyar utas vitte utánuk.

A BKV elismerte és sajnálatosnak nevezte a történteket, de hozzátették, hogy a sofőrnek senki nem jelezte a járművön felejtett táskát. A vezető viszont abban szerintük is hibázott, hogy nem várta meg az utasokat, ezért figyelmeztették.

(kiemelt kép: mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik