Belföld
Szepsi, 2015. szeptember 8.
Elsõ osztályosok a Boldog Salkaházi Sára Magyar Tannyelvû Egyházi Óvoda, Alapiskola és Gimnáziumban a felvidéki Szepsiben 2015. szeptember 8-án. A Kassai Fõegyházmegye elsõ magyar tannyelvû iskolaközpontja szeptember 2-án nyílt meg. Az intézmény új, önálló iskolaépületet kap majd, amelynek felépítését a magyar állam jelentõs összeggel támogatja.
MTI Fotó: Komka Péter

Új tantárgyat vezethetnek be az iskolákban

24.hu
24.hu

2018. 03. 06. 09:37

Önálló tantárgy lehet az iskolák 7-10. évfolyamán a pénzügyi ismeretek – írja az Eduline a Nemzetgazdasági Minisztérium hétfőn megjelent pénzügyi tudatosság fejlesztését célzó stratégiája alapján.

A dokumentum szerint a pénzügyi ismereteket kötelező tartalomként oktatják majd az említett évfolyamokon, arról azonban még nem született döntés, hogy ez önálló tantárgy lesz-e, vagy a diákok már valamely meglévő tanórán tanulhatják majd.

A stratégiában szerepel továbbá, hogy a 6. évfolyam „tantárgyi tartalmaiban”  kötelező lesz a pénzügyi nevelés megjelenése, a matematikaórákon pedig növelni kell a „háztartási/pénzügyi” problémákhoz kapcsolódó pénzügyi matematikai feladatok arányát.

A döntés a tanárokat is érinti, a leendő pedagógusoknak kötelező lesz pénzügyi-gazdasági kurzusokra járniuk.

Jelenleg csak a szakgimnáziumokban oktatnak külön tanórákon pénzügyi ismereteket, más intézmények a szabad órakeretből vehetnek ki heti 45 percet a pénzügyi ismeretek elsajátítására.

A minisztérium indoklása szerint

az eddigi tapasztalatok alapján csak elszórtan (a diákok 10%-át elérő mértékben) jelent meg az iskolai gyakorlatban a szabadon választható órakeret terhére a pénzügyi-gazdasági ismeretek oktatása, melynek fő oka a megfelelő tankönyvek és a képzett tanárok és a képzések hiánya.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Komka Péter

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Vladimir Putin, President of Russia, during the opening session of the Paris Peace Forum, an event that is a part of the commemoration ceremonies to mark the centenary of the 1918 Armistice, at the Villette Conference Hall in Paris
The Paris Peace Forum was created to
bring together all actors of global
governance to strengthen multilateralism
and international cooperation. 
On Sunday, November 11, 2018, in Paris, France. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.